Gál-Szabó Aliz şi Yukari Mori


Data și ora:
Gazdă:
Sala mică Thalia

Despre

Din program:
J. S. Bach: d-moll Chaconne – vioară
Bartók Béla: 15 cântece maghiare populare – pian
Edward Grieg: Op. 45 No 3 c-moll sonată pe vioară-pian

Gál-Szabó Aliz s-a născut în 1990 şi deja la 9 ani a evoluat foarte rapid sub îndrumarea profesorului Kubán Lóránd. La 14 ani a câştigat premiul Liszt Ferenc la Facultatea de muzică a copiilor geniali. n 2003 a fost recompensată cu trei premii, în 2006 cu 2 premii la Dolni Kubin în Slovenia, la concursul Talente pentru Europa, iar în 2008 un premiu 1 şi un premiu special la concertul de vioară Zathureczky Ede.
A avut şansa să interpreteze alături de mari maeştrii ca Shmuel Ashkenazi, Paul Roczek, Zakhar Bron, Simon Standage, Yair Kless, Itzhak Rashkovsky sau Michael Frischenschlager.

Yukari Mori s-a născut în Osaka în 1987. Deja la vârsta de cinci ani a început să cânte la pian dovedind un talent deosebit. În 2006 a terminat şcoala de muzică Yuhigaoka din Osaka, apoi în 2010 a absolvit colegiul Doshisha Woman Arts din Kioto
Cîştigătoare a nenumărate premii încă din 2008, cînd a cucerit al 7-lea concurs internaţional de pian SAKAI. În 2010 a luat parte la concursul Internaţional de Mastercurs din Viena. În 2011 la Academia Liszt Ferenc din Sapporo (Japonia) a lăsat lumea fără cuvinte la concertul ei. Profesorii ei au fost pe rând Kumiko Hattori, Svetla Protich, Andrej Pikul, Kemal Gekic şi Geliead Mishory.
Fiind apoi la Academia Sibelius din Helsinki a participat la cursurile profesorilor Rohmann Imre, Bogányi Gergely, Erik Tawaststjerna, iar Jan Michiels a înscris-o la Academia Regală din Bruxelles. Din 2011 este la cursurile master din Facultatea de muzică Liszt Ferenc avându-i profesori pe recunoscuţii Falvai Sándor şi maestrul Lantos István.

Fotografii