George Banu în dialog cu Evgeny Mironov


Data și ora:
Bilete:
Intrarea libera
Gazdă:
Piața Mică 4, Sibiu 550182, Romania

Despre

George Banu în dialog cu Evgeny Mironov

România-Rusia

Actor de teatru şi star de cinema rus, aclamat şi pe plan internațional, Evghenii Mironov a participat la mai multe proiecte internaționale de teatru dirijate de regizori ca Peter Stein (Germania), Declan Donnellan (Marea Britanie), Thomas Ostermeier (Germania), Alvis Hermanis (Letonia), Robert Lepage (Canada), Eimuntas Nekrosius (Letonia), Robert Wilson (USA).
Una dintre cele mai importante vedete de film ale Rusiei, Evghenii Mironov a apărut în „Ars de soare” și „Ars de soare 2” a lui Nikita Mihalkov, în „Jurnalul soției sale” şi „Visând spațiul” a lui Alexei Uchitel şi în „August '44” al lui Mihail Ptashuk. A interpretat, de asemenea, roluri principale în numeroase seriale de televiziune, inclusiv în „Idiotul” lui Vladimir Bortko şi „Primul Cerc” al lui Gleb Panfilov.
Născut în 1966 în Sararov, Evgenii Mironov a absolvit Şcoala de Teatru Studio din Moscova (mentor de curs Oleg Tabakov), și s-a alăturat companiei Studio Theatre a lui Oleg Tabakov în 1990 ca actor principal. Din decembrie 2006 Evghenii Mironov deține funcția de director artistic al Teatrului de Stat al Națiunilor.
De două ori câștigător al Premiului de Stat, şi de trei ori laureat al Premiului Naţional de Teatru „Masca de Aur” la categoria „Cel mai bun actor”, Evghenii Mironov este, de asemenea, laureat al „Christal Turandot” (de patru ori), al Premiului Internaţional Stanislavski, al Marelelui Premiu al Festivalul Internaţional de Film de la Geneva, și al multor altora.