George Banu în dialog cu Vincent Baudriller


Data și ora:
Bilete:
Intrarea libera
Gazdă:
Piața Mică 4, Sibiu 550182, Romania

Despre

George Banu în dialog cu Vincent Baudriller

România-Elveția

Vincent Baudriller este, începând din septembrie 2013, directorul Théâtre de Vidy din Lausanne, teatru din vestul Elveției renumit pentru crearea de spectacole cu influență internațională, pentru artiști elvețieni și străini. El îşi doreşte ca operele contemporane să devină accesibile unui public mai larg din Lausanne şi din regiunea înconjurătoare şi să efectueze turnee cu spectacolele sale produse de Teatrul Vidy.
Născut în 1968 în Valenciennes, a crescut la Paris și Dunkerque, a studiat în Rouen, unde a organizat un festival de teatru studențesc, iar mai târziu a lucrat doi ani la Madrid. În anul 1992 s-a alăturat Festivalului de la Avignon ca responsabil de producție, devenind, în mod progresiv, consilier artistic. În 2003 a fost numit Şef de Festival alături de Hortense Archambault, festival pe care l-au condus împreună din 2004 până în 2013. Ei au făcut din Festivalul de la Avignon un centru pentru artele spectacolului în dialog cu alte domenii artistice, deschis unui public cât mai larg.
În fiecare an, au ales unul sau doi artiști în centrul festivalului (Thomas Ostermeier, Jan Fabre, Josef Nadj, Frédéric Fisbach, Romeo Castellucci, Valérie Dreville, Wajdi Mouawad, Christoph Marthaler, Olivier Cadiot, Boris Charmatz, Simon McBurney Stanislas Nordey, Dieudonné Niangouna). Şi-a încheiat mandatul în Avignon, cu construcţia „La Fabrica”, un spaţiu larg pentru rezidenţă şi repetiţii, inaugurat în iulie 2013, înainte de a veni la Lausanne.