GODSPELL - musical


Data și ora:
Bilete:
intrarea este liberă
Gazdă:

Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania

Despre

În deschiderea festivalului Ars HUNGARICA Spectacolul de gală va începe la orele 17 cu momentele oficiale, apoi vor urca pe scenă Corul de copii al Operei Maghiare din Cluj, o pauză cu degustare de produse specifice ungurești va oferi timp și pentru reorganizarea scenei, iar după semnarea oficială a parteneriatului dintre două instituții de cultură importante din Ungaria și România, prima seară de festival se va termina cu grandiosul spectacol scris de Stephen Schwartz - John-Michael Tebelak - Gebora György: musicalul GODSPELL oferit de Pesti Broadway Studio din Budapesta.

Aceaste piese (Godspell, Jesus Chrisztus Superstar), sunt traducerile Bibiei din anii 1970 în limba muzicii, cea mai frumoasă și veche poveste a lumii. Artistul dorește să scoată în evidență faptul că piesa de bază a culturii noastre este ignorată pe nedrept în multe țări ale lumii. Caracterul educativ al Bibliei nu ar trebui să fie dispensabil pentru nici o societate.
Piesa prezintă Evanghelia lui Matei combinată cu alte teme din aceeași perioadă. Pe scenă vom vedea persoane contemporane din perioada noastră, ca și apostoli, printre care se prezintă Isus și cărora începe să le predice. Printre aceștia există și cei care Îl batjocoresc, râd de El, sau Îl supără prin fapte si vorbe. Dar există și persoane care Îi primesc predica cu bucurie și drag. La sfârșitul piesei aceste persoane vor deveni majoritare împreună cu publicul, în timp ce încep să sune cântecele devenite hituri ale lumii.
Godspell este un drum, prin intermediul căruia Isus deschide inimile adepților lui, iar prin predica și iubirea lui ni se schimbă și nouă viața.
Această piesă ne face să adoptăm anumite principii morale cu prvire la onestitate, încredere, loialitate, iubire si ne îndeamnă să ne depărtăm de cei care nu trăiesc conform acestor principii.

Fotografii