Harap Alb la Festivalul de Animație „Gulliver”, Galați


Data și ora:
Gazdă:
Strada Domnească, nr. 59, Galati, Romania

Despre

Teatrul pentru Copii și Tineret GONG participă la cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver” cu spectacolul „Harap Alb”, în regia lui Gavriil Pinte, alături de cele mai renumite teatre de păpuşi şi animaţie din țară. Ediția aniversară propune 6 zile de festival cu 30 de spectacole de teatru pentru toate vârstele, ateliere de creaţie şi animaţie interactivă pentru întreaga familie.

↓ ↓ ↓

Joi, 18 mai, ora 10:00
sala Mare, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, GALAȚI
-------------------------------------
HARAP ALB
după Ion Creangă

REGIA: Gavriil Pinte; SCENOGRAFIA: Roxana Ionescu; ASISTENT SCENOGRAFIE: Adrian Vlad; ILUSTRAŢIA MUZICALĂ: Gavriil Pinte; în DISTRIBUŢIE: Lucia Barbu, Leo-Nora Băcanu, Mircea Corcoveanu, Paul Bondane, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Raluca Pavel/Alina Moldovan, Angela Páskuy, Adrian Prohaska, Mircea Corcoveanu (voce), Jenö Major (voce), Gabriela Mitrea (voce), Gavriil Pinte (voce).

+5 | spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani
durata: 60 min.

**
„Harap Alb” este povestea maturizării. Un adolescent fără griji este pus în situaţia de a obţine ceva important. Pentru el, vremea jocului a trecut, a venit timpul responsabilităţii. Drumul iniţiatic al tânărului fiu de Crai este unul al cunoaşterii şi autocunoaşterii. Rebotezat Harap Alb, tânărul îşi construieşte o nouă identitate în care adună elemente ale maturizării. Învaţă să-şi facă prieteni, să-şi depăşească limitele proprii ale toleranţei şi acceptării celor care sunt diferiţi, să fie curajos şi ascultător, inventiv şi pragmatic, să fie bun şi să iubească. Harap Alb se bucură de ajutorul celorlalţi, dar se confruntă şi cu cei ce îi stau în cale. Învăţând să deosebească binele de rău, Harap Alb învaţă să se cunoască pe sine şi să cunoască lumea.
Spectacolul nostru spune povestea lui Harap Alb aşa cum a fost scrisă de Ion Creangă. Păpuşile sunt construite din hârtie şi lemn, elemente primare care stau la originea textului căci şi cărţile de poveşti sunt tipărite pe hârtie, iar hârtia se face din lemn. Astfel, cu doar două materiale şi multă imaginaţie se creează o poveste, de la text la spectacol. Toate schimbările de decor şi de costume se fac la vedere, lăsând se să întrezărească puţin modul în care se naşte teatrul. Cu alte cuvinte, spectacolul se construieşte sub ochii copiilor, arătându-le cum povestea din carte se întrupează pe scenă.
„Harap Alb” este un spectacol despre poveste. Căci omul are nevoie de poveste la orice vârstă. Fiecare om are o poveste. Omul însuşi este poveste.

**
Biletele se pot cumpăra cu jumătate de oră înainte de începerea spectacolului de la sediul Teatrului Dramatic "Fani Tardini".
10 lei - copii
12 lei - adulţi

Ne vedem la teatru, în Galați!
www.teatrul-gulliver.ro/index.php/festivalul-gulliver