HARAP ALB la Festivalul Internațional al Teatrului de Animație, IMPULS


Data și ora:
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

În perioada 7-18 noiembrie, Teatrul Țăndărică va îmbrăca ținuta de sărbătoare și își va întâmpina publicul cu peste 70 de evenimente dedicate copiilor, tinerilor și adulților, susținute de trupe din țară (Timișoara, Oradea, Sibiu, Cluj, Târgu Mureș, Galați, Iași, Baia Mare, Brașov, Craiova și București) și din străinătate (China, Bulgaria, Belgia, Spania, Italia, Polonia).

Teatrul pentru Copii și Tineret Gong din Sibiu a acceptat invitația de a susține spectacolul HARAP ALB, în regia lui Gavriil Pinte, pe scena festivalului, în ediția cu numărul 11.

Duminică, 8 noiembrie, ora 19:00
Lahovari, București
----------------------------------------------
HARAP ALB
după Ion Creangă

REGIA: Gavriil Pinte
SCENOGRAFIA: Roxana Ionescu
ASISTENT SCENOGRAFIE: Adrian Vlad
ILUSTRAŢIA MUZICALĂ: Gavriil Pinte
în DISTRIBUŢIE: Lucia Barbu, Leo-Nora Băcanu, Mircea Corcoveanu, Barbara Crişan, Jenö Major, Gabriela Mitrea, Alina Moldovan, Angela Páskuy, Adrian Prohaska, Mircea Corcoveanu (voce), Jenö Major (voce), Gabriela Mitrea (voce), Gavriil Pinte (voce)

spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani
durata: 60 min.

Când eşti mic trebuie să creşti. Ca să creşti, trebuie să înveţi lucruri. Ca să înveţi lucruri, trebuie să te confrunţi cu ele.

„Harap-Alb” este povestea maturizării unui băiat în timpul unei călătorii iniţiatice în care învaţă să-şi facă prieteni, să găsească soluţii pentru situaţii complicate, să aibă încredere în oameni şi să deosebească binele de rău. La finalul acestui drum, Harap-Alb merită răsplata pentru că a fost curajos, şi-a folosit inteligenţa şi şi-a exersat bunătatea.
Spectacolul lui Gavriil Pinte vizualizează povestea aşa cum a fost ea scrisă de Ion Creangă: personajele sunt create din hârtie şi lemn, schimbările de decor şi costume se fac la vedere, sub ochii copiilor, iar povestea scrisă iese din carte şi capătă viaţă pe scenă.

Bilete: http://bit.ly/1HqLB3i
----------------------------------------------
Teatrul Țăndărică este un reper pentru teatrul de animație românesc. Fondat în 1945, cu o strategie repertorială consolidată în timp și un portofoliu de titluri din literatura românească și universală care nu mai au nevoie de nicio introducere (Pinocchio, Cenușăreasa, Capra cu trei iezi, Punguța cu doi bani, Păcală, Cei trei purceluși, Lampa lui Alladin, Motanul Încălțat etc), Teatrul Țăndărică urmărește, în permanență, să alinieze teatrul de animație și teatrul vizual din România la tendințele mondiale. Teatrul se implică, astfel, constant, în inițiative care au rolul de a promova și de a crește calitatea teatrului românesc vizual și de animație: programe pentru artiști debutanți, proiectul Studio Anima (unde se joacă adaptări libere după opere clasice: Faust, Candid, Play Shakespeare, Golem sau Galaxia Svejk) și deja consacratele festivaluri internaționale - Festivalul de vară „Teatru, stradă și copil" (ajuns la cea de-a patra ediție), respectiv Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație.ImPuls.