”ICon Arts Celebrates! – RTÉ ConTempo 20”


Data și ora:
Gazdă:
Strada Cetății 3-5, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

După 20 de ani de excelență interpretativă, cvartetul de coarde RTÉ ConTempo, considerat unul din cele mai bune din lume, este sărbătorit în România, în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a Festivalului ICon Arts.

Main-event-ul Festivalului ICon Arts Celebrates! va avea loc la Sala Thalia, vineri, 31 iulie, de la ora 19, când membrii cvartetului RTÉ ConTempo, vor susține un concert extraordinar alături de îndrăgita interpretă Analia Selis. Din programul serii fac parte lucrări clasice, contemporane, tango argentinian și momente-surpriză.

Format în 1995, pe vremea studenției la Universitatea de Muzică din București, cvartetul ConTempo a devenit unul dintre cele mai apreciate cvartete tinere de azi, cu 14 Premii Internaționale, numeroase turnee mondiale și peste 1200 de concerte în 46 de țări. Au studiat împreună cu cele mai apreciate cvartete de coarde din lume, precum Amadeus, Alban Berg , Tokyo, Emerson, Hagen și Quartetto Italiano.

După 10 ani de rezidență artistică al orașului Galway, în 2013, în urma unei audiții europene, ConTempo câștigă selecția pentru rezidența RTE, devenind cvartetul de coarde al Radioteleviziunii Naționale din Irlanda.

Supranumit ”ABBA muzicii clasice”, cvartetul a obținut un număr record de 14 premii internaționale în competiții din Londra, Munich, Hamburg, Roma, Graz, Berlin, București și Praga.