ICon Arts la Alma Vii: în curtea bisericii fortificate


Data și ora:
Gazdă:
Alma Vii 557161, Romania

Despre

ICon Arts la Alma Vii: în curtea bisericii fortificate

Duminică, 29 iulie 2018, vă invităm la ziua Alma Vii, unde v-am pregătit o șezătoare postmodernă.

Conceptul s-a bucurat de un succes nebănuit la prima ediție, din 2017, astfel că în acest an revine cu un format extins, care atrage mai multe spații.
După-amiezele din cadrul Festivalului ICon Arts vor cuprinde un program cultural pentru toate simțurile: tururi ghidate, prezentarea meșteșugurilor locale, oameni și locuri unde răzbat din nou tradițiile vechi, concerte, spectacole de teatru - dans - performance, prezentări și degustari ale gastronomiilor locale.

DUMINICĂ, 29 IULIE 2018, ZIUA ALMA VII
16.00 Ateliere demonstrative şi interactive la Centrul de Interpretare a Culturii Tradiţionale
17.00 Prezentare meşteşugari
18.00 Concert de flaut, chitară, clarinet, percuție cu profesorii și studenții Academiei ICon Arts.
19.00 Gastronomie* locală în incinta fortificată: 50lei / persoană

*Dacă vreți să participați și la partea de gastronomie, costul este de 50 lei/persoana. Restul manifestărilor vă invităm să luați parte gratuit.

Șezătoarea postmodernă din Alma Vii face parte din Festivalul ICon Arts, ajuns in 2018 la cea de-a 16-a ediție.
Pornit în 2013 la inițiativa a doi studenți la Conservator, s-a transformat în timp într-un fenomen complex de artă contemporană independentă, recunoscut în plan internațional. ICon Arts înseamnă cursuri de artă (Academia ICon Arts), la care au participat cursanți de pe toate continentele, și un festival de concerte și spectacole (Festivalul ICon Arts Transilvania), rezultat firesc al activității lor de creație.

De-a lungul anilor, au participat în calitate de profesori maeștri de renume internațional de la Beijing Conservatory, Harvard University, Boston University, Royal Academy of Music and Royal College of Music in London, Univeristy of Birmingham, Oklahoma University, Metropolitan Opera New York și de la alte instituții de vârf, alături de profesori ai Univeristății Naționale de Muzică din București.

Ediția din 2018 a Festivalului ICon Arts are loc între 22 iulie și 12 august, reunește peste 200 de artiști din întreaga lume ( profesori și participanți) și se va desfășura in 10 localități - Sibiu, Biertan, Richiș, Alma Vii, Mălâncrav, Râșnov, Cloașterf, Dealu Frumos, Sinaia, Viscri.

Programul complet îl găsiți pe www.iconarts.ro

Festivalul ICon Arts Transilvania (International Contemporary Arts), ediția a XVI-a, este un eveniment organizat de UCIMR - Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Exces Music. O parte din evenimente sunt co-finanțate de AFCN, Consiliul Județean Sibiu, Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, cu susținerea Primăriei Biertan.

Parteneri culturali: Contemporary Music Centre Ireland, Ipsia di Forli – Cesena, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Filarmonica de Stat din Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Muzeul Național Peleș, Fundația Mihai Eminescu Trust, Colinele Transilvaniei, Experience Transylvania, Săptămâna Haferland, Senator Wines, Festivalul de Film și Istorii Râșnov, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.

Parteneri media: EnjoyTV.ro, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Capital Cultural, Tribuna, Profil Cultural, Ora de Sibiu.

Parteneri de mobilitate: GetPony

Fotografii