ICon Arts Sibiu 2013


Data și ora:
Gazdă:
cetatii, nr 1
Organizator:

Despre

Lansat in 2003, ICon Arts a devenit unul din cele mai complexe evenimente europene independente de arta contemporana. El reuneste un curs international de arta contemporana (Academia ICon Arts) si un festival de concerte & spectacole(Festivalul ICon Arts).

Anual, la Sibiu se reunesc in jur de 150 de tineri participanti din intreaga lume, atrasi de cadrul exceptional pentru experiente din cele mai diverse: schimburi inter-culturale, dezvoltare profesionala, self-management, concerte si workshop-uri sustinute de nume cu autoritate in viata culturala internationala.

Academia ICon Arts este o dovada ca Romania poate oferi un cadru natural si cultural excelent si tot atatea posibilitati de dezvoltare profesionala cat ofera si celelalte tari europene. Profesorii Academiei ICon Arts sunt valori recunoscute pe plan international si fac parte din elita artistilor ce sustin masterclass-uri in centre internationale importante.

Axate preponderent pe zona muzicala (compozitie, muzicologie, interpretare solo, muzica de camera, orchestra, jazz), dar orientate catre acoperirea unui largi oferte artistice (dans, teatru, fotografie, teatru instrumental, arte vizuale), manifestarile ICon Arts au condus, in timp, la inchegarea unei retele de colaboratori de prima clasa (artisti si teoreticieni), cuprinzand reprezentanti locali (in Bucuresti, Iasi, Sibiu si Cluj) si regionali (Asia, Orientul Mijlociu si Europa – Marea Britanie si zona germanica), ce promoveaza proiectul in randul comunitatilor culturale in care activeaza.

Spectacolele si concertele ICon Arts sunt destinate apropierii artistilor de public si educarii audientei, in scopul unei mai bune intelegeri a artei contemporane.