Implicare locală pentru Viitorul Europei

Prezentare, Întâlnire

Data și ora:
Gazdă:

Consiliul Județean Sibiu,Strada General Gheorghe Magheru 14, Sibiu 550185, România

Despre

Comitetul European al Regiunilor (CoR), Delegația Națională a României la CoR, și platforma CaleaEuropeană.ro organizează, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și în parteneriat cu Biroul Parlamentului European în România, un dialog local ce vizează stimularea conceptului de implicare locală pentru viitorul Europei.

Dialogul local, intitulat „Implicare locală pentru Viitorul Europei”, are loc joi, 20 decembrie, cu începere de la ora 10:00. Evenimentul este transmis LIVE pe CaleaEuropeană.ro.

Evenimentul este construit sub forma unei platforme de dialog, între autorități și cetățeni ca beneficiari, și conceput ca parte a procesului de reflecție privind viitorul Europei, temă prioritară a președinției României la Consiliul Uniunii Europene și subiectul central al summit-ului informal al șefilor de stat și de guvern de la Sibiu, din data de 9 mai 2019, chiar de Ziua Europei. #EURoad2Sibiu

Dezbaterea face parte din serie de evenimente organizate sub egida noii inițiative CoR – #FutureofEurope - și are loc și în contextul în care România a fost aleasă să găzduiască Summit-ul Autorităților Locale și Regionale din Uniunea Europeană care va avea loc în perioada 14-15 martie 2019 la București în perioada exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Acest dialog local se înscrie, totodată, și în rândul campaniei de conștientizare privind alegerile europene din 23-26 mai 2019 (www.dedataastavotez.eu), ce vor avea loc la 40 de ani distanță de la primele alegeri directe pentru Parlamentul European.

Mai mult decât atât, în contextul desfășurării inițiativei „Reflectând asupra Europei”, Comitetul European al Regiunilor a lansat un sondaj, în anul 2016, privind principalele probleme pe care cetățenii le identifică în orașul și regiunea în care trăiesc. Sondajul poate fi completat aici - https://cor.europa.eu/ReflectingEU/Pages/survey/survey-langaugeselector.html?utm_source=ShortURL&utm_medium=Other&utm_campaign=Debate-EN

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, iar înregistrarea participanților se va desfășura în intervalul orar 09:30 – 10:00.