„În căutarea teatrului pierdut”

Lansare de carte

Data și ora:
Gazdă:

Stefan cel Mare Street nr. 56, Sibiu, Romania, 550316
Organizator:

Despre

Sâmbătă, 17 octombrie 2020, la Grădina BIS, ca un prolog al spectacolului NĂSCUT ÎN 2000, vă invităm la o lansare de carte.

“În căutarea teatrului pierdut”, ar fi trebuit să aibă lansarea oficială în primăvară.
Volumul, semnat de regizorul Bogdan Sărătean, e împărțit în două capitole: “Nostalgia funcţiei sacre a actului teatral” și “Spectacolul de teatru ca operă de artă – studii de caz”.
Primul capitol ne prezintă lupta pentru supremație, de-a lungul timpului, dintre teatru ca text scris și reprezentarea sa (ceea ce azi numim spectacol de teatru). În capitolul doi sunt menționați acei creatori de teatru care s-au dezbărat, prin creațiile lor, de supremația textului scris.

Dacă până acum l-ați cunoscut pe autor din spectacolele sale, aveți ocazia să intrați în culisele unor încercări de a teoretiza demersurile practice, de a înțelege rostul artei teatrale în context contemporan.

“Scopul acestei lucrări este de a cerceta în ce măsură arta teatrului mai este fidelă rostului său inițial, fundamental. La origini, practicile teatrale au izvorât din nevoia omului de a comunica cu zeii. Oare în ce măsură mai este valid astăzi un astfel de demers? Câtă nevoie mai are omul tehnologizat, omul universului virtual, de trans-mundan, de meta-fizic? Și chiar presupunând că identificăm această nevoie, cine este acela care va lua asupra lui responsabilitatea unui astfel de demers esențial? Cine este creatorul de teatru azi, și care este locul lui în societate, în sistem, în lume?”

- Sunt respectate toate normele sanitare în vigoare. Purtarea măștii este obligatorie!
- Accesul în incintă este permis cu 45 de minute înainte de începerea evenimentului. Vă recomandăm să veniți din timp pentru a evita aglomerația și pentru a începe spectacolul la ora anunțată.
- Vă încurajăm să achiziționați biletele ON-LINE, din timp, de pe platforma iabilet.ro, la prețul de 30 lei (Single) și 40 lei (Double). Biletele Double sunt ptr 2 persoane (cuplu/ familie/ prieteni), iar această categorisire ne ajută să organizăm distanțarea fizică necesară între spectatori.
- În seara spectacolului, la intrare, va fi disponibil un NUMĂR LIMITAT de bilete la prețul de 40 lei/ persoană.
- Biletele își pierd valabilitatea la ora începerii spectacolului.