În sunet de cimpoaie ( Marsa Scouts Pipes and Drums Show)


Data și ora:
Bilete:
Intrarea libera
Gazdă:
Piața Mică, Sibiu, Romania

Despre

În sunet de cimpoaie ( Marsa Scouts Pipes and Drums Show)

Malta / Marsa Scouts Pipes & Drums

Interpretat de: Marsa Scouts Pipes & Drums
Tambur-major: Debono Dennis
Marsa Scouts Pipes & Drums fac parte din Grupul Marsa Scouts, care a fost fondat în 1929 și provine din partea sudică a Maltei. Datorită influenței armatei britanice care se afla în Malta la acea vreme, a crescut interesul pentru a forma o trupă muzicală în cadrul grupului. O mică formație a fost înființată în 1932, conținând anumite instrumente muzicale, printre care și cimpoiul.
În 1945, după cel de-al Doilea Război Mondial, grupul s-a reorganizat, iar în 1954 s-a alcătuit o formație în cadrul grupului - Marsa Scouts Group, cu goarne și tobe. Mai apoi, s-au adăugat și flauturi. În 1961 au fost adăugate cimpoaiele și acesta a fost începutul formației de suflat. În 1964, formația a reprezentat Malta la Festivalul Formațiilor Muzicale din Agrigento, Sicilia. După puțin timp, formația s-a impus drept una dintre cele mai bune formații din Malta, participând la multe evenimente majore și crescând în componență.
În 2009, formația s-a reorganizat. S-a creat un grup cu două formații – Marsa Scouts Pipes & Drums și Marsa Scouts Corps of Drums. Grupul a devenit primul și singurul grup muzical din Malta cu două formații. În 2010, Pipes & Drums au început să poarte kilturi – Marsa Scouts Group Tartan - care au fost create în cadrul grupului, alături de uniforma scoțiană. Din 2009, Marsa Scouts Pipes & Drums participă la parada militară din Malta, iar în 2012 Pipes & Drums alături de Corps of Drums au susținut un spectacol solo în aceeași paradă.

Fotografii