În Viitorul Apropiat // spectacol invitat


Data și ora:
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

Joi, 26 mai, ora 18:00
sala Etaj, Teatrul pentru Copii şi Tineret GONG
-----------------------------------------

ÎN VIITORUL APROPIAT

CU: Carina Bunea, Zsolt Csepei, Cătălin Filip, Timea Udvari
DRAMATURG: Petro Ionescu
REGIA: Cristian Ban

un spectacol prezentat de REACTOR de creaţie şi experiment, Cluj, în colaborare cu Váróterem Projekt
în cadrul TEEN SPIRIT - platforma de teatru pentru adolescenți

spectacol recomandat celor cu vârsta peste 15 ani
durata: 70 min.

**
''Ce vei face mâine?
Ce vei face după ce pleci de aici?
Cum ai vrea să își amintească oamenii de tine?
Cum vezi viitorul apropiat?”

...sunt câteva din întrebările la care spectacolul încearcă să răspundă, fără să găsească însă soluții reale. În viitorul apropiat vorbește despre frica de viitor. Imposibilitatea de a arăta ceea ce va urma se traduce printr-o joacă absurdă, de preferat confruntării serioase cu tematica.
„După calculele mele, am șanse egale să-mi iasă ceva sau s-o dau în bară. Fie că aleg să plec din țară și să fac o schimbare majoră, fie că aleg să mă mai chinui aici. Peste 5 ani, șansele și dorința de a avea un echilibru din toate punctele de vedere cresc cu încă 30%. Asta înseamnă că în proporție 80% viitorul meu va fi previzibil și plictisitor. Îmi rămân 20% șanse să mă surprind eu pe mine cu ceva.”

**
INTRARE LIBERĂ în limita locurilor disponibile

---------------------------------------------------------------
Asociația REACTOR DE CREAȚIE ȘI EXPERIMENT s-a înființat în ianuarie 2014, la inițiativa membrilor fondatori Doru Taloș și Oana Mardare. În prezent, din echipă mai fac parte regizorii Delia Gavlițchi, Cristian Ban, Raul Coldea, Diana Dragoș, dramaturgii Alexa Băcanu și Petro Ionescu, și actorii Raluca Mara, Cătălin Filip, Carina Bunea, cu toții absolvenți ai Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
Scopul asociației este acela de a susține și promova tinerii artiști, oferindu-le un spațiu în care să poată lucra și un sprijin pentru desfășurarea și consolidarea proiectelor lor. Asociația Reactor de creație și experiment se ocupă de managementul spațiului cultural alternativ cu același nume, deschis în martie 2014 la Cluj-Napoca, care găzduiește spectacole, expoziții, concerte, proiecții de film, ateliere.
În plus, Asociația se ocupă de implementarea unor proiecte culturale pilon (Teen Spirit - platforma de teatru pentru adolescenți, Reactor Social - platforma de teatru social, Fresh Start - program de rezidențe pentru tineri absolvenți) și de producția de spectacole, producând până acum unsprezece spectacole de teatru pentru adulți și șase pentru copii.
În cei doi ani de existență, Reactor a devenit o parte importantă a peisajului cultural clujean, un spațiu deschis, accesibil persoanelor de toate vârstele și din toate mediile sociale. Obiectivele principale ale asociației sunt: contribuția activă la dezvoltarea culturii independente în România, susţinerea şi dezvoltarea activităţii artiştilor tineri sau debutanți, facilitarea relațiilor între arta independentă şi instituţiile culturale de stat.

http://reactor-cluj.com/