Îndraznesc să Diversific


Data și ora:
Gazdă:

Sibiu, România

Despre

16 iunie, 2016 ora 18:00, Lion Mentor Association lansează, la nivel național, documentarul “Îndrăznesc să Diversific” – primul documentar românesc despre alimentația bebelușului în primii doi ani de viață. Orașele în care va avea loc proiecția națională sunt: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Făgăraș, Galați, Iași, Mediaș, Miercurea-Ciuc, Ploiești, Piatra-Neamț, Sibiu, Sighișoara, Suceava, Târgu Mureș, Timișoara și Tîrgoviște.

Pentru inscrieri vă rugam să folositi formularul de mai jos:
http://goo.gl/forms/GzJ1ZvwXdLJdKa3a2

Veti afla despre:

1. Ce se întâmplă cu alăptarea când începe diversificarea și care sunt consecințele unei înțârcări bruște?
2. Ce este diversificarea și la ce vârstă este bine să se înceapă?
3. Cum știm dacă bebelușul este pregătit pentru diversificare?
4. Când este bine să introducem carnea în alimentația bebelușului?
5. Dacă pentru naștere apelăm la moașă, pentru alaptare apelăm la un consultant în alăptare, pentru difersificare la cine apelăm? Cine este specialistul care ar putea să ghideze mama când și cum să diversifice alimentația bebelușului?
6. Chiar avem nevoie de toată tehnologia expusă în magazine pentru prepararea alimentației bebelușului?

Bebelușii cu vârsta minimă de 6 luni traversează o perioadă de tranziție, de la alăptare sau laptele praf la mâncarea solidă. Cum ajungi de la sânul mamei la mâncarea gătită este o întrebare care sperie o mulțime de proaspeți părinți. Răspunsul poate varia de la un medic pediatru la altul, și de la pediatru la nutriționist. Indiferent dacă aplici programul clasic sau mai modernist, respectiv autodiversificarea, trebuie în primul rând să avem încredere în instinctele innăscute de supraviețuire ale copilului și în instinctele noastre de părinți informați.

Demontăm mituri, analizăm opțiunile și dezbatem importanța citirii etichetelor de pe produsele destinate copiilor, pentru că efectele lor negative se văd pe termen lung, când nimeni nu le mai asociază cu evenimentele nefericite și alimentația greșită din trecut.

“Îndrăznesc să diversific” este un apel la simţul de răspundere al fiecăruia dintre noi pentru o informare corectă asupra ceea ce înseamnă cu adevărat un start sănătos, natural al copiilor noştri, precum şi pentru conştientizarea impactului calităţii informaţiilor pe care le transmitem generaţiilor viitoare.

Pentru mai multe detalii, intrați pe site-ul asociației: http://www.lionmentor.ro/indraznesc-sa-diversific