InfOlanda - întrebați un bibliotecar - curs specializat pentru bibliotecarii sibieni


Data și ora:
Gazdă:

Astra Park, Strada Mitropoliei, Sibiu, Romania

Despre

Mândre Bibliotecare,
Destoinici Bibliotecari Sibieni,

Ambasada Olandei, în parteneriat cu Fundația Progress și Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu demarează începând cu data de 11 iulie 2016 programul de informare InfOlanda: întrebați un bibliotecar! al cărui principal scop este utilizarea potențialului bibliotecarilor locali, precum și a spațiului disponibil în biblioteci, ca loc de referință în comunitate unde pot fi accesate informații și materiale utile în documentarea deciziei de a lucra în străinătate.

Scopul proiectului este acela de a informa cetățenii români interesați de munca în Olanda privind necesitatea unei bune documentări înainte de plecare. Succesul la locul de muncă şi integrarea în comunitate, precum şi prevenirea pericolelor legate de contracte de muncă nefavorabile sau chiar de exploatarea prin muncă depind în mare măsura de cunoaşterea drepturilor, obligaţiilor, oportunităţilor şi riscurilor privind viaţa şi munca în Olanda.
În acest scop, Biblioteca Județeană – prin departamentul Metodic are misiunea de a organiza o serie de sesiuni județene de instruire a bibliotecarilor locali pentru a oferi informații de bază cu privire la condițiile de viață și de muncă din Olanda, precum și la instituțiile care pot oferi sprijin în aceste demersuri.

Inspecția Muncii și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, împreună cu agențiilor lor teritoriale, reprezintă parteneri cheie în cadrul acestui proiect.

Prima întâlnire de prezentare va avea loc în data de 11 iulie, între orele 10:00-14:00, în Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (etaj 2, corp A), ocazie cu care vom susține un curs în urma căruia bibliotecarii

- vor cunoaște și vor fi capabili să transmită informațiile de bază cu privire la condițiile de viață și de muncă din Olanda, membrilor comunității din care fac parte;
- vor fi capabili să recunoască nevoia de informare, să inițieze oferirea de informații și să răspundă la cele mai frecvente întrebări ale persoanelor interesate de a trăi și lucra în Olanda și să îi direcționeze către canalele de comunicare de încredere pentru a obține și mai multe informații;
- vor cunoaște rolul pe care îl au în cadrul proiectului, precum și care sunt materialele pe care urmează să le distribuie și să le afișeze în cadrul comunității.

Acțiunea face parte din Proiectul privind mobilitatea forţei de muncă, demarat de Guvernul olandez în 2014 și se desfășoară în județele Suceava, Galați, Sibiu, Bacău, Mureș, Maramureș, Timiș, Brăila.

Notă: se decontează transportul, motiv pentru care participanții care vin cu mijloace de transport în comun sunt rugați să-și achiziționeze bilete dus-întors. Cei care vin cu mașina personală li se vor deconta bonurile de benzină, în funcție de distanța parcursă.

Mândri bibliotecari, contez pe prezența voastră în proporție de 100%, ținând cont de importanța proiectului și a tradiției întâlnirilor tip ”metodic”!

bibliotecar-trainer - Anca Vasilescu

Alte sugestii

14 Mar
Sibiul Plantează 2020
Comunitate
Începe la 09:00  |  Gușterița, Sibiu, Romania
27 Mar
Mistic - 2020 Vibrația lumii noi
Comunitate
Începe la 10:00  |  nr. 1, Strada Emil Cioran, 3 550025, România
4 Iul
Festivalul Național „Bujorul de munte”
Comunitate
Începe la 10:00  |  Gura Râului 557095, Romania
Vezi mai multe evenimente