Îngrijitorii Bisericii


Data și ora:
Gazdă:

Str. Mitropoliei Nr. 30, Sibiu
Organizator:

Despre

Îngrijitorii Bisericii – un eseu fotografic“ cu imagini de Kilian Müller este deschisă în Centrul de dialog şi cultură „Friedrich Teutsch“ (Str. Mitropoliei 30). Vernisajul are loc miercuri, 11 martie 2015, la ora 16.

Kilian Müller a ales pentru lucrarea sa de absolvire la Şcoala de Fotografie Ostkreuz din Berlin o tematică transilvăneană. Fotografiile sale meditative aruncă o privire asupra situaţiei în care se află micile comunităţi săseşti din satele ardeleneşti şi bisericile evanghelice din aceste localităţi. Cine are grijă de lăcaşele de cult? De multe ori întâlnim aici oameni în vârstă care păstrează cheile, smulg câte o buruiană, fac mici reparaţii, povestesc vizitatorilor despre viaţa lor. Fotograful portretează „Îngrijitorii Bisericii“ şi viaţa lor cotidiană modestă, dar totuşi specială.

Actuala expoziţie din Casa Teutsch a fost realizată în cooperare cu Siebenbürgisches Museum din Gundelsheim şi fotograful Kilian Müller care, cu ocazia vernisajului, va intra personal în dialog cu vizitatorii.