Înscrieri cursuri zbor & parașutism Sibiu 2019 !


Data și ora:
Gazdă:
Strada Avram Iancu 14, Sibiu, Romania

Despre

Înscrierile pentru cursurile teoretice şi practice în vederea obţinerii licenţelor de paraşutist, pilot planor, pilot avion şi pilot aeronave ultrauşoare motorizate pe care le organizează Aeroclubul României se fac în perioada 14 Ianuarie - 8 Februarie 2019.
Cursurile teoretice se vor desfăşura în perioada Februarie - Aprilie 2019, seara şi / sau în zilele de sâmbătă şi duminică, funcţie de disponibilitatea lectorilor şi a cursanţilor, nu mai mult de 6 ore pe zi.
Pregătirea teoretică se va finaliza cu un examen de absolvire scris, din materia predată la cursurile respective, care va constitui şi criteriu de selecţie pentru admiterea la instruirea în zbor.
Tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 23 de ani sunt eligibili pentru a beneficia de cursuri gratuite (subvenţionate) pentru paraşutism, planorism şi aeronave ultrauşoare motorizate, în limita locurilor disponibile în fiecare unitate teritorială. Cursuri pentru obţinerea licenţei de pilot de avion PPL(A) se efectuează numai contra cost.
După obţinerea licenţei tinerii care prezintă aptitudini pot fi selecţionaţi în loturile Aeroclubului României, unde îşi pot completa şi desăvârşi pregătirea în vederea participării la competiţii şi demonstraţii aeronautice. De asemenea, aceasta poate constitui fundamentul unei cariere profesionale în aviaţie.
Pentru aeronave ultrauşoare motorizate clasa avion ultrauşor se vor efectua înscrieri la Aeroclubul Hermann Oberth Sibiu dar si în aerocluburile teritoriale: Arad, Braşov, Bucureşti, Caransebeş, Cluj, Ploieşti.
Pentru paraşutism se vor efectua înscrieri în Aeroclubul Sibiu dar si in aerocluburile teritoriale: Arad, Baia Mare (Secţia Baia Mare şi Secţia Satu Mare), Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Deva, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti,Suceava şi Târgu Mureş.

Pentru planorism se vor efectua înscrieri în aerocluburile teritoriale: Baia Mare (Secţia Baia Mare şi Secţia Satu Mare), Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Deva, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Suceava şi Târgu Mureş.

Pentru zbor cu motor (PPL(A)) se vor efectua înscrieri, numai pentru cursanţi contractanţi, în toate aerocluburile teritoriale, însă cursurile se vor efectua în una din locaţiile: Arad, Braşov, Bucureşti, Piteşti, Ploieşti sau Târgu Mureş sau Sibiu daca sunt mai multi solicitanti.

Pentru a putea participa la cursuri, doritorii trebuie să se prezinte în perioada specificată la locaţiile în care se fac înscrieri pentru fiecare Aeroclub Teritorial în parte.

Acolo vor primi lămuriri suplimentare şi o seamă de formulare pe care vor trebui să le completeze, să le semneze şi să le depună (cerere de înscriere, cerere de legitimare, fişă de înscriere) până la data începerii cursurilor teoretice.
Pe lângă celelalte documente, candidaţii minori vor trebui să depună şi un consimţământ notarial din partea părinţilor sau al tutorelui legal.
Suplimentar, toţi candidaţii care se înscriu la disciplina paraşutism vor trebui să depună, până la data de 8 Februarie 2019, o adeverinţă medicală care să ateste că sunt apţi pentru activitate de pregătire fizică deoarece vor avea de susţinut un examen de aptitudine fizică care este eliminatoriu înainte de începerea cursului, iar pe parcurs vor efectua şi ore de pregătire fizică.
Toţi candidaţii vor trebui ca până la data începerii cursurilor teoretice să achite fie taxa anuală de legitimare, care este în valoare de 15 euro - în cazul cursanţilor subvenţionaţi, fie contravaloarea cursului teoretic - în cazul cursanţilor contractanţi.
Toţi cursanţii vor trebui să depună, până la data de 13 Aprilie 2019, o copie a certificatului de aptitudine medicală obţinut în conformitate cu prevederile reglementărilor în vigoare.

Formulare înscriere cursuri zbor cu motor (ULM) aici. Se printează față verso. https://drive.google.com/file/d/10EhSpdC8g2AuYoJmpHXJqJaUa5n6IP6h/view?usp=sharing

Fotografii