Intalnire art terapeutica № 2


Data și ora:
Gazdă:
str. Eduard Albert Bielz, nr. 60, Sibiu, Romania

Despre

Asociatia De Poveste in parteneriat cu Art'Nativ propune continuarea proiectului Sibiul De Poveste in ceea ce priveste integrarea copiilor din centrele de plasament in comunitate, sub forma intalnirilor art terapeutice, de aceasta data in minunatul spatiu de la Club 10.

Intalnire № 2 are ca si tematica cautarea propriei FORME!

CONCEPT: Folosirea LUTULUI reprezinta o forma de exprimare si comunicare primara deoarece implica ATINGEREA (Henley, 2002). Atingerea este prima forma de comunicare, de impartasire si exprimare a sentimentelor pe care nou-nascutul o invata. Intelegerea si simtirea limbajului sunt strans legate de atasament. Atasamentul este legatura care se formeaza intre ingrijitor si copil, si reprezinta modalitatea prin care copilul va reusi sa-si indeplineasca nevoile si sa se dezvolte emotional (Bowlby, 1969).

Atingerea si miscarea sunt interconectate. Amintiri si trairi din trecut si "fereastra centarala a inconstientului" pot fi deblocate prin intermediul atingerilor si miscarilor (Oaklander, 1988).

Folosirea lutului intr-un spatiu structurat, le permite clientilor sa-si "vada" traumele si sa-si localizeze "ranile" (Sherwood, 2010)

Vino si tu sa-ti cauti propria forma intr-un cadru relaxant sub forma de joc. Exploram individual si in grup, forme care ne reprezinta, fiecare dupa posibilitatile si aptitudinile varstei.

În cadrul intalnirilor art-terapeutice, copiii și tinerii din familiile sibiene vor fi alături de cei din centrele de plasament în cadrul unor ateliere cu tematici diferite, care promovează integrarea socială, relaționarea pozitivă, empatia, spiritul de echipă, dar și încrederea în forțele proprii, ajutând copiii să se descopere pe ei înșiși susținându-se reciproc.

14 DECEMBRIE, ora 16:15 – 18:00
Nr. participanti 10
Varsta 7+ ani
Participare pe baza de donatie pentru sustinerea viitoarelor ateliere
Inscrieri: burnetelaura@gmail.com; 0753356248
Facilitator Laura Cândea-Burnete art terapeut Phronetik®

* Asociația De Poveste fost înființată la Sibiu, cu scopul de a susține copiii și tinerii din centrele de plasament din județ în vederea dezvoltării lor personale și profesionale și integrării în societate prin metode non-formale de educație, workshop-uri formative și programe de sprijin. Asociația de Poveste vine în sprijinul a circa 300 copii instituționalizați din patru centre de plasament și trei afterschool-uri din județul Sibiu, ca urmare a parteneriatului cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu.
Art’Nativ este un atelier care ofera spatiul si cunostintele art terapeutice necesare conștientizarii, acceptarii și promovarii diversității persoanelor. Maniera de lucru este art terapia Phronetik®.

Alte sugestii

14 Mar
Sibiul Plantează 2020
Comunitate
Începe la 09:00  |  Gușterița, Sibiu, Romania
27 Mar
Mistic - 2020 Vibrația lumii noi
Comunitate
Începe la 10:00  |  nr. 1, Strada Emil Cioran, 3 550025, România
4 Iul
Festivalul Național „Bujorul de munte”
Comunitate
Începe la 10:00  |  Gura Râului 557095, Romania
Vezi mai multe evenimente