Intalnire art terapeutica № 4 ::Culorile Vietii

Atelier  |  Comunitate

Data și ora:
Gazdă:

Piața Mică 4, Sibiu, România

Despre

Intalnire art terapeutica № 4

Asociatia de poveste in parteneriat cu Art'Nativ si Libraria Habitus propune continuarea proiectului Sibiul De Poveste in ceea ce priveste integrarea copiilor din centrele de plasament in comunitate, sub forma intalnirilor art terapeutice la Habitus.

În cadrul intalnirilor art-terapeutice, copiii și tinerii din familiile sibiene vor fi alături de cei din centrele de plasament în cadrul unor ateliere cu tematici diferite, care promovează integrarea socială, relaționarea pozitivă, empatia, spiritul de echipă, dar și încrederea în forțele proprii, ajutând copiii să se descopere pe ei înșiși susținându-se reciproc.

Intalnire № 3 are ca si tematica Culorile Vietii

Culorile, ca si sunetele, mirosurile sau gusturile, reprezinta un vector privilegiat ce intretine viata.

Stravechea arta a Feng Shui-ului recunoaste profunda afectare de catre culoare a bunastarii noastre fizice, emotionale si spirituale. Culorile sunt puse in legatura cu cele cinci elemente ale lumii naturale: foc, pamant, metal, apa si lemn. Ele joaca un rol semnificativ in echilibrarea si vindecarea fiecarui aspect al vietilor noastre. Prin acordarea de atentie culorilor, noi suntem atrasi de acestea, ne armonizam cu instinctele naturale ale corpului nostru, iar asta ne poate ajuta sa revenim in aliniere cu armonia naturala.

Aceasta este numita teoria celor Cinci Elemente, si este fundatia Feng Shui si a medicinei chinezesti. Aceste elemente au obiecte, forme, anotimpuri, organe ale corpului, chakre si culori puse in legatura cu ele, dar componenta culorii este adesea cea mai puternica.

Culorile ne pot ajuta sa activam anumite caracteristici care dau putere vietilor noastre.

O foaie de hartie si cateva materiale artistice pot oglindii lucruri minunate din interiorul tau. Vino sa te relaxezi si sa iti colorezi sufletul, in cadrul intalnirilor art terapeutice.

Atelierele se bazeaza pe un principiu foarte simplu, cu cat copiii se cunosc mai bine, isi recunosc emotiile si reactiile cu atat reusesc sa traiasca o viata mai satisfacatoare si mai implinita.
Invatarea pe parcursul acestor ateliere va fi una de tip experiential. Vom avea grija de aranjarea cadrului si de procurarea materialelor, iar mai apoi vom urma un ciclu format din 4 etape: Experienta/ Explorare, Observare si reflectie, Formarea conceptelor, Implicare activa.

Sâmbătă, 24 FEBRUARIE, ora 10:30 – 12:30
Nr. participanti 10
Varsta 8+
Locatie: Habitus
Participare pe baza de donatie pentru sustinerea viitoarelor ateliere
Inscrieri burnetelaura@gmail.com; 0753356248
Facilitator Laura Cândea-Burnete art terapeut Phronetik®

* Asociația De Poveste fost înființată la Sibiu, cu scopul de a susține copiii și tinerii din centrele de plasament din județ în vederea dezvoltării lor personale și profesionale și integrării în societate prin metode non-formale de educație, workshop-uri formative și programe de sprijin. Asociația de Poveste vine în sprijinul a circa 300 copii instituționalizați din patru centre de plasament și trei afterschool-uri din județul Sibiu, ca urmare a parteneriatului cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu.
Art’Nativ este un atelier care ofera spatiul si cunostintele art terapeutice necesare conștientizarii, acceptarii și promovarii diversității persoanelor. Maniera de lucru este art terapia Phronetik®.