Intalnire art terapeutica № 5 ::Convergenta I

Atelier  |  Comunitate

Data și ora:
Gazdă:

Piața Mică 4, Sibiu, România

Despre

Asociatia de poveste in parteneriat cu Art'Nativ si Libraria Habitus propune continuarea proiectului Sibiul De Poveste in ceea ce priveste integrarea copiilor din centrele de plasament in comunitate, sub forma intalnirilor art terapeutice la Habitus.

În cadrul intalnirilor art-terapeutice, copiii și tinerii din familiile sibiene vor fi alături de cei din centrele de plasament în cadrul unor ateliere cu tematici diferite, care promovează integrarea socială, relaționarea pozitivă, empatia, spiritul de echipă, dar și încrederea în forțele proprii, ajutând copiii să se descopere pe ei înșiși susținându-se reciproc.

Intalnire № 5 se numeste Convergenta I –Action Painting & Mixed Feelings

Tematica urmatoarelor doua intalniri va fi aprofundarea emotiilor si a sentimentelor. Unde se nasc aceste simtiri? Cum putem sa le intampinam? Ce e de facut pentru a le accepta si intelege?

Pentru a experimenta direct aceste simtiri, ne vom folosi de pictura gestuala, desenul kinetic, culori, carbuni si foi de toate marimile. Ne vom zbengui, vom dansa si vom explora la maxim spontenaitatea din noi.

O foaie de hartie si cateva materiale artistice pot oglindii lucruri minunate din interiorul tau. Vino sa te relaxezi si sa iti colorezi sufletul, in cadrul intalnirilor art terapeutice.

Atelierele se bazeaza pe un principiu foarte simplu, cu cat copiii se cunosc mai bine, isi recunosc emotiile si reactiile cu atat reusesc sa traiasca o viata mai satisfacatoare si mai implinita.
Invatarea pe parcursul acestor ateliere va fi una de tip experiential. Vom avea grija de aranjarea cadrului si de procurarea materialelor, iar mai apoi vom urma un ciclu format din 4 etape: Experienta/ Explorare, Observare si reflectie, Formarea conceptelor, Implicare activa.

Sâmbătă, 31 MARTIE, ora 10:30 – 12:30
Nr. participanti 10
Varsta 8+
Locatie: Habitus
Participare pe baza de donatie pentru sustinerea viitoarelor ateliere
Inscrieri burnetelaura@gmail.com; 0753356248
Facilitator Laura Cândea-Burnete art terapeut Phronetik®

* Asociația De Poveste fost înființată la Sibiu, cu scopul de a susține copiii și tinerii din centrele de plasament din județ în vederea dezvoltării lor personale și profesionale și integrării în societate prin metode non-formale de educație, workshop-uri formative și programe de sprijin. Asociația de Poveste vine în sprijinul a circa 300 copii instituționalizați din patru centre de plasament și trei afterschool-uri din județul Sibiu, ca urmare a parteneriatului cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu.

Art’Nativ este un atelier care ofera spatiul si cunostintele art terapeutice necesare conștientizarii, acceptarii și promovarii diversității persoanelor. Maniera de lucru este art terapia Phronetik®.