Intalnirea sasilor din Piata Huet


Data și ora:
Gazdă:

Str. General Magheru 1-3, 550185 Sibiu
Organizator:

Despre

Intalnirea sasilor din Piata Huet

Cea de-a XI-a întâlnire sașilor din Piaţa Huet este un eveniment organizat de Forumul German din Sibiu împreună cu Asociaţia Saşilor Sibieni din Germania, cu sprijinul Departamentului pentru Relații Interetnice și al Consiliului Judeţean Sibiu - Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu.

Printre manifestările care au menirea să contribuie la menţinerea identităţii germanilor din România se numără diferitele serbări ca: întâlnirea saşilor din Piaţa Huet sau a saşilor de la Biertan, sărbătoarea câmpenească „Maifest”, şi multe altele.

Acțiunea se va desfăşura în perioada 16-18 mai 2014 începând cu o festivitate de deschidere la ora 17.00 în „Sala Oglinzilor” la sediul Forumului German din Sibiu.
În prima zi (orele 16.00) vor avea loc înscrierile pentru manifestările culturale, festivitatea de deschidere cu luări de cuvânt și muzică de cameră, precum și o piesă clasică de teatru în limba germană „Der Talisman” de Johann Nepomuk Nestroy la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu.
În cea de-a doua zi (orele 11.00) vor avea loc prelegeri pe tema „Școala azi” organizate de Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”. Prevăzută este și o expoziţie de fotografii (orele 16.00, la sediul FDG Sibiu) despre Sibiu „Focus Hermannstadt” a renumitului fotograf sibian Sebastian Marcovici şi în cele din urmă o masă festivă cu muzică şi dans.
În cea de-a treia zi (orele 11.15) a evenimentului are loc o slujbă religioasă la Biserica Evanghelică „Sf. Ioan” din Sibiu, urmată de dansuri populare săsești ale elevilor Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal, de cântece corale ale grupului coral „Sälwerfäddem”, dar și un concert al fanfarei „Formusica” din Sibiu.

Persoana de contact: Helmut LERNER (0726.559015)