Învață programare cu robotul Sparki. Workshop gratuit pentru elevi.


Data și ora:
Gazdă:

Strada Siretului 14, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

CUI SE ADRESEAZĂ WORKSHOP-ul?
Workshopul se adresează copiilor între 10 – 18 ani, fie că au sau nu cunoștințe de programare. Cei care au participat la workshopurile anterioare îi vor ajuta pe noii veniți.

ÎNREGISTRARE
=============
ATENȚIE, locurile sunt limitate pe principiul primul venit-primul servit. Pentru înregistrare folosiți formularul de aici: bit.ly/Sparki-2

POT PARTICIPA ȘI ADULȚII?
Adulții sunt încurajați să participe, dacă însoțesc un copil, cu vârstă între 10 și 18 ani sau pot participa ca voluntari / mentori dacă au cunoștințe de programare și vor putea supraveghea activitatea copiilor. Intrați în legătură cu noi pentru detalii privind participarea ca adult.
Dacă vreți să fiți voluntar/mentor completați formularul de aici: http://bit.ly/voluntar-2

DESPRE SPARKI
Sparki este un robot autonom care este controlat prin algoritmi software, ceea ce îl face un material de studiu ideal în înțelegerea modului în care robotul percepe și poate interacționa cu mediul înconjurător. Sparki dispune de senzori pentru detectarea distantei până la obiecte, senzori de poziție, senzori care captează intensitatea câmpului magnetic, senzori pentru detectarea intensității luminoase, ecran LCD, LED-uri, dispozitiv sonor, motoare controlabile independent, control IR și un sistem de prindere cu care pot manevra obiecte mici.

Pe baza informațiilor receptate de la senzori și a capacităților de interacțiune ale robotului vom experimenta împreuna ghidarea și interacțiunea robotului cu mediul înconjurător. Vom programa robotii pentru:

- mers direcționat al robotului, control al direcției
- evitarea marginilor
- detectarea și evitarea obiectelor
- urmarea unei linii
- rezolvarea unui labirint
- ghidarea după sau împotriva unei surse de lumina
- afișarea pe ecranul robotului
- controlul LED-urilor
- mutarea unui obiect

Proiectul este finanțat prin programul Științescu - Fundatia Comunitara Sibiu. Participarea la workshop este gratuită.