Ion


Data și ora:
Bilete:
6 lei
Gazdă:

Piața Albert Huet 12, Sibiu 550182, Romania
Organizator:

Despre

Ion
Regia: Oliver Magis, Belgia, 2013

Cinemateca Astra Film prezintă joi, 27 februarie, ora 19, documentarul Ion, o producţie belgiană în regia lui Olivier Magis despre cum lipsa văzului, dar şi alte riscuri şi pericole nu au reprezentat piedici pentru un român în a lua viaţa de la capăt.
Filmul prezintă destinul neobişnuit al lui Ion Beleaua, un român nevăzător care a emigrat cu întreaga familie în Belgia, la Liège, la începutul anilor 90. Ion şi-a pierdut vederea în copilărie, dar, cu toate acestea, alături de soţia sa Maria, care are la rândul ei deficienţe de vedere, el a reuşit să-şi depăşească handicapul. În prezent, românul este una dintre cele şase persoane cu deficienţe de vedere angajate de poliţia belgiană pentru transcrierea interceptărilor telefonice.
Filmul a participat la Astra Film Festival 2013, Competiţia România, la acest eveniment cinematografic fiind atunci prezenţi regizorul Olivier Magis, dar şi personajul principal Ion Beleaua, dornic de a-şi revedea ţinuturile natale.
Proiecţia filmului Ion are loc la Astra Film Cinema, în Piaţa Mică, nr 11. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecţiei. Informaţii la tel: 0751.166.516

Fotografii