Ionel Pop - Un martor al Marii Uniri - lansare de carte

Lansare de carte

Data și ora:
Gazdă:

Strada Nicolae Bălcescu, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

Vă invităm vineri, 14 decembrie, la un eveniment recuperator dedicat scriitorului, publicistului, avocatului și omului politic Ionel Pop.

Vor fi prezentate două apariții recente: „Ionel Pop - Un martor al Marii Uniri” (Editura Corint, 2018) și „Caleidoscop” (Editura Honterus, ediția a II-a, 2018).

Despre cele două cărți și personalitatea lui Ionel Pop vor vorbi: Alexandru Bârsan (editorul cărților) și istoricii Răzvan Pop și Alexandru Chituță.

„O carte bine-venită în anul centenarului Marii Uniri, având un rol recuperator pentru cel care a fost scriitorul, publicistul, avocatul și omul politic Ionel Pop (unul dintre secretarii Unirii de la 1 Decembrie 1918), care readuce în prezent atât pesonalitățile care au luptat pentru înfăptuirea României Mari, cât și contextul istoric și locurile în care acești oameni aleși s-au format. În cele două manuscrise inedite - Bătrânii noștri și Genius loci - îi veți putea descoperi pe înaintașii noștri, ai tuturor, ai națiunii române de astăzi. O carte-document, o pildă pentru conduita, dedicarea și sacrificiul pe care trebuie să le redescoperim pentru a răzbi în negura vremurilor pe care le trăim.” ALEXANDRU IOAN BÂRSAN

„Vraja cabanei” se înfiripă și te cuprinde numai în alcătuirile primitive, pierdute în singurătățile muntelui, pe care și le face casă pentru zile în șir vânătorul suit în dâra jivinelor alese de acolo. Acolo vânătorul e singur numai cu paznicul, poate cu încă un camarad, poate cu doi. Holca mulțimii a rămas tare departe, uitată, în aglomerările de oameni de jos, și acolo au rămas toate grijile și scârbele vieții de toate zilele.

Au căzut artificiile și pretențiile traiului din „lumea civilizată”, omul s-a întors într-o existență simplă, bizuit numai pe îndemânările lui, cu tactul vieții împletit strâns în pulsul naturii. Omul s-a întors la obârșia lui, ca într-o casă în care au trăit străbunii lui uitați, și în care el și-a trăit copilăria aproape uitată... IONEL POP, Caleidoscop, ediția a II-a, revizuită și adăugită de Alexandru Bârsan. Cu un studiu biobliografic de Gabriel Cheroiu, Editura Honterus, Sibiu, 2018

Fotografii