Jazz Guitar Masterclass cu István Gyárfás


Când:
15 Iulie 11:00 15:00
Gazdă:

Piata Mica No.23, Sibiu, Romania, 550182

Despre

Tematica abordată:
Cum ne dezvoltăm cunoștintele în domeniul acordurilor de chitară?
– teorie, aplicatii, legături între acorduri, stiluri, ritmicitate
și alte deprinderi importante.

István Gyárfás – binecunoscut în Ungaria sub denumirea Gyafi - este una dintre personalitățile cele mai simpatice din lumea jazzului în Ungaria și nu întâmplător, un chitarist fantastic.
István Gyárfás este un reprezentant de seamă al generației tinere de muzicieni. A absolvit Academia de Muzică Franz Liszt Departamentul de Jazz. A fondat acum cincisprezece ani un trio, binecunoscut în lumea muzicii maghiare. Idolul său în domeniul muzical este Wes Montgomery, dar și alți giganți de jazz mainstream.
Gyafi a colaborat cu mulți muzicieni renumiți și a răspuns prezent multor proiecte, astfel încât numele István Gyárfás apare deja pe sute de afișe de concert, înregistrări și albume. Este profesor de ghitară la Academia de Muzică Franz Liszt și predă cursuri master la festivaluri de jazz.
A vizitat Sibiul de două ori, prima dată a putut fi ascultat împreună cu binecunoscutul pianist Péter Sárik, iar în 2015 Trio Gyárfás István a concertat în cadrul festivalului Ars HUNGARICA. Pe ultimul album apărut recent, intitulat Cartoon Jazz trio-ul prelucrează melodii din lumea filmelor pentru copii.
Istvánt Gyárfás a fost ales în 2013 de cititorii Jazzma.hu – cea mai citită revistă on-line în domeniu - ghitaristul anului, iar în anii 2014 și 2015 a devenit câștigătorul votului criticilor. În anul 2016 a fost votat ghitaristul anului atât de public cât și de critici și de colegii muzicieni de jazz. În 2015 activitatea sa a fost distinsă cu prestigiosul premiu pentru întreaga carieră, Premiul Szabó Gábor, acordată de Uniunea de Jazz din Ungaria.

Alte sugestii

22 Aug
Școala în satul tradițional
Atelier
Începe la 10:00  |  Strada Pădurea Dumbrava 16-20, Sibiu 100302, Romania
25 Aug
Atelier de scriere medievală
Atelier
Începe la 15:00  |  Piața Mare, Sibiu, Romania
25 Aug
Atelier de jonglerii cu poiuri Sirius
Atelier
Începe la 15:30  |  Piața Mare, Sibiu, Romania
26 Aug
Prezentare de arme Paladinii de Terra Medies
Atelier
Începe la 11:00  |  Piața Mare, Sibiu, Romania
Vezi mai multe evenimente