Jazz improvisation (Daniel Bierdümpfl & Luan Gonçalves)


Data și ora:
Gazdă:

Strada Nicolae Balcescu, nr.24, Sibiu
Organizator:

Despre

Jazz improvisation (Daniel Bierdümpfl & Luan Gonçalves)
______________________________________________
Miercuri, 30 Ianuarie // IMPERIUM LIVE
Ora: 21 // Artist support: 15 Ron

Daniel (chitară) și Luan (Contrabas) sunt doi muzicieni care și-au încrucișat destinele muzicale la Conservatorul privat Anton Bruckner din Linz, secția jazz. Tinerii jazziști sunt printre altele și compozitori, dar intelectul lor dansează cu adevarat când sunt spontani și fac muzică din impulsul momentului.

Daniel Bierdümpfl este chitarist de jazz și lutier. El activează în Germania și Austria în mai multe trupe, predominant trupe de muzică jazz, dar și alte genuri precum world music, tango sau raggae. El este tipul de artist care vrea să le știe pe toate. E multiinstrumentist, fotografiază, scrie poezii, gătește vegan, restaurează mobilă, călătorește și multe altele. El reprezintă spiritul liber al formației. Tocmai din acest motiv el, când improvizează, străbate căi muzicale noi, lăsând să se vadă în note câte ceva din lumea lui interioară.

Luan Gonçalves este un contrabasist care la cei 23 de ani ai săi, are un portofoliu impresionant. A studiat contrabasul la Conservatorul din Praga iar în prezent își continue studiile în Linz. Din 2016, cântă în Czech National Symphonic Orchestra, Czech Radio Symphony Orchestra, Czech Student Philharmonic Orchestra și în multe alte proiecte de muzică clasică și jazz. Dacă Daniel este spiritul liber al acestei formații, atunci Luan este ordinea. Joaca lui, atunci când improvizează, este una exactă, complexă și clară.