La mulţi ani, mama! // atelier de creaţie dedicat 8 martie


Data și ora:
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

Joi, 8 martie, ora 18:00
------------------------------------
LA MULŢI ANI, MAMA!
atelier de creaţie dedicat zilei de 8 Martie

Coordonator: Claudia Benchea

atelier recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani
durata: 1h 30 min.

**
Ajutăm primăvara să-şi aştearnă încet căldura peste natură şi primii vestitori să apară. La Teatrul GONG se "croies" în continuare motive de sărbătorire a dragostei şi multe inimioare. De această dată sărbătoritele sunt mamele, bunicile, surorile, mătuşile şi femeile din viaţa noastră. Vom crea împreună pentru ele, în semn de apreciere şi afecţiune, inimioare speciale, personalizate după creativitatea şi imaginaţia fiecărui copil, cu ajutorul materialelor şi accesoriilor reciclate de Claudia, meştera noastră în materie de croitorie.
-----------
În cadrul atelierelor de creație din fiecare joi descoasem misterele din lumea teatrală. Când vine vorba de elemente de croitorie și articole vestimentare, Claudia e meșteră, căci e croitor la Teatrul pentru Copii și Tineret GONG de aproape 5 ani. Cunoaște fiecare material din atelier și toate costumele de pe scenă, drept urmare știe că orice ”cârpă” are o întrebuințare. Pâsla, paspoalul, brocardul, minimatul, șnururile și împletiturile sunt doar câteva dintre noțiunile ce nu vor mai constitui un mister pentru copii. Ne familiarizăm cu tipologiile firului textil, cu diversitatea materialelor și a croielilor și învățăm tehnici simple de a recicla creativ orice material în personaje sau accesorii utile fiecărui copil. Activitățile practice din cadrul acestui atelier contribuie la o mai bună înțelegere a metodelor de construcție păpuși/marionete și decor din lumea teatrală, stimulează imaginația și abilitățile celor mici de a combina culori și materiale, respectiv de a interacționa și lucra împreună într-un colectiv prietenos.

**
Preț bilet: 14 lei
Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate exclusiv de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4, conform programului Agenţiei de Bilete: miercuri, joi, vineri 11:00 - 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00. Prețul unui bilet este de 14 lei, tarif unic. Locurile sunt limitate la 10 participanţi/atelier.

La finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro