Lansare de carte - Gabriela Feceoru și Savu Popa

Lansare de carte

Data și ora:
Gazdă:

Piața Mică 4, Sibiu, România
Organizator:

Despre

Sâmbătă, 15 iulie, ora 18:00, vă invităm la o lansare dublă, alături de Savu Popa, Elena Gabriela Feceoru și volumele lor de debut „ipostaze” și „blister”. Despre cărțile lor vor vorbi: Călin Vlasie, Mirela Ocinic, Ioan Radu Văcărescu.

Savu POPA a debutat cu poezie, în anul 2004, în revista Euphorion, din Sibiu. A publicat poezii în revistele Euphorion, Zona nouă, Revista Cenaclului de la Păltiniş, Lumină lină, Qpoem, Prăvălia culturală, Egophobia.
„Tund iarba, mă opresc să curăţ coşul, îmi bag mâinile în iarbă, simt că pipăi vene dintr-un corp imens, inima la pipăit e precum viermii de mătase. Senzaţia înotării în apa liniştită din inima imensă a unei balene albastre”.

„Blister-ul cu care debutează Gabriela FECEORU e, deopotrivă, un memorial de traumă și un exercițiu de exorcizare.
Trauma biografică e purtată ca un stigmat transparent sub orice secvență, iar exorcizarea folosește rețeta nonșalanței în transcrierea de cotidiene sau anamneze. Dar o nonșalanță care merge – în stil dansant, ce-i drept – spre punctele de implozie ale anxietății, spre momentele negre în care „am vrut să moară și mână care scrie” sau în care rugăciunea devine contra-rugăciune. Gabriela preferă scriitura hieratizată, enunțul verticalizat –o poetică, așadar, a rozariului de nominale și a murmurului firav de frustrări, a incidentelor sentimentale cu unhappy-end și a stărilor de destrămare. Dar, la Gabriela, tocmai ceea ce e mai firav e mai tare”.