Lansare de carte Haiganu. Furia oarbă, vol. II

Lansare de carte

Data și ora:
Gazdă:

Piața Mică 4, Sibiu, România
Organizator:

Despre

Haiganu. Furia Oarbă.
Aventura Zeului Osândit continuă în ”Furia Oarbă”, al doilea volum dintr-o trilogie fantasy tulburătoare

La un an și jumătate de la apariția romanului ”Fluviul Șoaptelor”, Editura HAC!BD publică ”Furia Oarbă”, cea de a doua parte a seriei ”Haiganu”, o trilogie fantasy de extracție românească ce poartă semnătura lui Marian Coman.
*
A fost ucis Zourazi, copilul de care se legau atât de mult speranțele lui Haiganu, iar mințile zeului cu un singur ochi se îneacă în fluviul șoaptelor, tocmai acum, când mii de monștri cotropesc ținutul.
La răsărit, cetăți după cetăți se frâng strânse în pumnul războiului, iar sângele celor uciși țes trup peste trup, dând viață unor creaturi uriașe, ce duhnesc a moarte.
La apus, un mag proscris fuge din temniță și zboară peste marea cea mare, pe spatele unui grifon, iar altundeva, nimeni nu știe unde, un băiat pășește pe tărâmul Celor Mari, acolo unde, pe piatra munților, a înmugurit ceva ce-i sperie chiar și pe zei.
*
Ilustrat de graficianul Andrei Moldovan, romanul lui Marian Coman duce mai departe povestea din ”Fluviul Șoaptelor”, într-un univers fantastic ce-și trage seva din mitologia traco-dacă și din folclorul românesc.
Cartea are 240 de pagini, hărți și ilustrații la fiecare capitol.
*
Despre Marian Coman
Scriitor și scenarist de benzi desenate, Marian Coman este laureatul mai multor premii naționale dedicate literaturii F&SF și al unui premiu al Convenției Europene de Science-Fiction. A scris volumele ”Nopți albe, zile negre”, ”Testamentul de ciocolată”, ”Teoria flegmei. Apel la mitocănie”, ”Fingers and other fantastic stories”, ”Haiganu. Fluviul Șoaptelor” și ”Haiganu. Furia Oarbă” , iar povestirile sale au fost incluse în numeroase antologii. În prezent este unul dintre scenariștii revistei de benzi desenate HAC!