Lansare de carte - „sergio leone” de Vlad Drăgoi

Lansare de carte

Data și ora:
Gazdă:

Piața Mică 4, Sibiu, România
Organizator:

Despre

Luni, 29 mai ora 19:00, vom lansa volumul de poezie „sergio leone”, de Vlad Drăgoi, apărut la Editura Charmides, în colecția Great's.
Invitați, alături de autor: Ştefan Baghiu și Radu Vancu

Vlad Drăgoi, scriitor, poet, librar, este unul dintre cei mai comentați poeți post-douămiiști. Născut în ’87 la Codlea (Brașov), autorul debutează în 2009 la editura Lumen din Iași cu volumul „Istoria artelor sau memoriile unui veleitar incognito”. Urmează, în 2013, volumul „Metode” publicat la Casa de Editură Max Blecher și, în 2015 „Eschiva” (Editura Cartea Românească, București) pentru care primește - în cadrul Galei Tinerilor Scriitori - marele premiu pentru scriitorul anului 2015. A participat la Festivalul Internațional de Literatură „Discuția secretă” și a fost unul dintre invitații Institutului Cultural Român în cadrul „Literaturwerkstatt Berlin”, alături de Răzvan Țupa, Dmitri Miticov și alții. A citit în cadrul celor mai importante cenacluri literare din țară (Nepotu’ Lui Thoreau, Max Blecher), dar și la „Republica” din Chișinău. A tradus texte din Philip Schultz și Jim Harrison pentru „Poesis Internațional”. Selecții din textele sale au fost la rândul lor traduse în germană de Anca Ilea în cadrul unui proiect coordonat de Eva Ruth Wemme. A colaborat, între altele, cu revistele „Zona nouă”, „Corpul T” și „TOTB”.

„Nu de multe ori ai șansa să-ți pice în mîini un volum de poezie atît de uman, cum e „sergio leone” al lui Vlad Drăgoi. Po­emele astea care n-or să te uimească prea mult dacă ești un literat cu pretenții, avid du­pă lucruri complexe, cărora să le răs­tălmă­cești tu sensurile dîndu-ți cu presupu­sul în legătură cu ce-a vrut autorul să spu­nă, o să te ungă pe suflet. Structurate fără prea ma­re bătaie de cap, scrise după cum o fi simțit autorul la momentul respectiv, cele șapte po­eme pot fi asemănate ușor cu șapte pro­ze scurte luate la întîmplare dintr-o antologie”. Aryna Creangă despre „sergio leone”