Lansare "Lunetistul" - Marin Malaicu Hondrari

Lansare de carte

Data și ora:
Gazdă:

Strada Nicolae Bălcescu, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

Editura Polirom si Libraria Humanitas Sibiu va invita sambata, 12 octombrie, la ora 18.00, la intalnirea cu Marin Malaicu Hondrari si "Lunetistul", ultimul sau roman.

Radu Vancu va fi cel care ii va avea in vizor pe autor si cartea acestuia.

Marin Malaicu-Hondrari este autorul bestsellerului Apropierea (Cartea Romaneasca, 2010), in curs de ecranizare in regia lui Tudor Giurgiu, precum si a volumului Cartea tuturor intentiilor (Cartea Romaneasca, 2008, editia a II-a), “o carte curata, puternica intelectual, a unui om care a trait fapte nebunesti si a avut forta sa le noteze la rece. E cartea care ne imbogateste azi si pe noi, cei ce iubim cu adevarat literatura.” (Mircea Cartarescu)

Cu acest nou roman, Marin Malaicu-Hondrari renunta la prudenta si se expune riscurilor, asa cum Lunetistul renunta la precautii, iese din ascunzatoare si incearca sa-si traiasca viata.

In Camarile, o insula aflata in plin razboi, un baietel, Carlos, se strecoara in ascunzatoarea unui lunetist pentru a-l ruga sa duca o scrisoare unei femei din Romania. Lunetistul descopera ca femeia cu pricina e o iubita de-a lui din tinerete, o femeie stranie, de un erotism tulburator.

Intilnirea cu ea reinvie trecutul lor comun, de la adolescenta in comunism pina la alegerea ei de a trai cu un alt barbat, care ii oferea o altfel de viata. In acelasi timp, lunetistul isi da seama ca viata lui a ramas blocata intr-o relatie iluzorie, de care trebuie sa se elibereze. Desi constient de acest lucru, ani de zile continua sa ramina prizonierul acelei povesti de iubire, pina cind o intilneste pe Carmen Mercedes Belano, o femeie senzuala, care pe nesimtite ii schimba viata.

La fel, se schimba radical si viata lui Carlos, de la un baietel orfan, adoptat financiar de o romanca, la un tinar scriitor care invata sa-si domine viitorul incert.

Fotografii