Lansare și concurs benzi desenate „Violența de gen te privește!”


Data și ora:
Gazdă:

Strada Uzinei, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

O echipă formată din profesioniști și voluntari A.L.E.G a conceput un serial de benzi desenate care abordează următoarele teme: consimțământul, hărțuirea stradală, hărțuirea sexuală și violența în cuplu. Desenele au fost publicate sub forma unei mini-broșuri. Lansarea acesteia, urmată de o sesiune de discuții va avea loc sâmbătă, 3 octombrie, ora 10:30 la Librăria Habitus. Scopul acestei activități este crearea unei societăți mult mai tolerante și mai sensibile la problematica de gen.

Pentru a implica comunitatea, am lansat un concurs de benzi desenate în cadrul liceelor din Sibiu, pe tema combaterii violenței între fete și băieți care să surprindă forme de violență întâlnite în viața de zi cu zi, urmate de un deznodământ/o intervenție pozitiv/ă. Producțiile se vor încadra într-un format A3 împărțit în 6 cadre, și vor fi premiate în cadrul lansării serialului de benzi desenate ce va avea loc în aceeași zi la Librăria Habitus.

Informații suplimentare și programul complet al festivalului se găsesc pe siteu-ul asociației A.L.E.G:
http://aleg-romania.eu/festivalul-egalitatii-de-gen-sibiu-1-4-octombrie-2015/

Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, Global Found for Women și Uniunea Europeană prin programul Daphne.Cu spijinul Asociatiei Ille et Vilaine Sibiu, Librăria Habitus, Ambasada Israel in Romania, Geea Caffe, Librăria Erasmus, Atrium Cafe, Bistro& Art. Partener media: Zile și nopți. Sponsor: Simpa