Lansarea traseului cultural Drumul colectiilor Muzeului de Istorie Naturala


Data și ora:
Gazdă:
Muzeul de Istorie Naturala, Str Cetatii nr.1

Despre

Muzeul Naţional Brukenthal desfăşoară în perioada mai-octombrie 2014 proiectul cultural “Drumul colecţiilor Muzeului de Istorie Naturală”. Proiectul este premergător aniversării în anul 2015 a 120 de ani de la deschiderea către public a muzeului care a devenit promotorul naturalismului transilvănean. În cadrul proiectului s-au organizat evenimente culturale care au avut ca scop redescoperirea oraşului prin intermediul muzeului şi realizarea unei hărţi a traseului urmat de colecţii până când acestea au ajuns în clădirea care găzduieşte astăzi Muzeul de Istorie Naturală. De asemenea proiectul a inclus realizarea unei expoziţii temporare, ghidaje pe traseul cultural al colecţiilor, publicarea unei catalog, marcarea obiectivelor culturale de pe traseu prin amplasarea de plăcuţe cu coduri QR pe clădiri şi crearea unei interfeţe online a traseului.
Evenimentul de lansare va avea ca principal scop prezentarea traseului cultural intitulat Drumul colecţiilor Muzeului de Istorie Naturală. Traseul promovează pe de o parte acele obiective culturale din centrul istoric al Sibiului reprezentate prin clădiri istorice în care au fost păstrate pentru anumite perioade de timp colecţii ale Muzeului de Istorie Naturală şi pe de altă parte drumul urmat de aceste colecţii. Prin acest traseu cultural proiectul şi-a propus readucerea în atenţia publicului a colecţiilor de istorie naturală dar şi oferirea unei noi perspective sau alternative în cunoaşterea şi descoperirea centrului vechi al Sibiului.
În cadrul evenimentului de lansare participanţilor li se vor înmâna un catalog al traseului şi harta acestuia. De asemenea, participanţi vor fi invitaţi să parcurgă traseul cultural şi să descopere obiectivele culturale ale acestuia prin intermediul unui ghidaj susţinut de muzeografi dar şi prin intermediul scanării codurilor QR amplasate pe obiectivele traseului. Ghidajul va începe din muzeu şi va continua în centru vechi al oraşului.
Catalogul şi harta traseului se vor distribui gratuit la sediul Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu (Str. Cetăţii nr.1). În cadrul proiectului se continuă ghidajele tematice pe traseul cultural până pe 31 octombrie 2014. Detalii cu privire la desfăşurarea ghidajelor puteţi afla contactându-ne la adresa brukenthalnaturale@gmail.com sau la nr. tel. 0269.436.545.
Proiectul cultural este inclus pe Agenda culturala 2014 a Municipiului Sibiu şi este o acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Fotografii