Life Sentences


Data și ora:
Bilete:
6 lei
Gazdă:
Piața Mică, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

Life Sentences

Life Sentences este un film despre empatie, despre efectele vizibile și invizibile ale ciocnirii dintre culturi diferite, despre înstrăinare, despre puterea de a gândi diferit.

Lupta lui Nemir pentru identitate cu un tată arab terorist și o mamă evreică ultra-ortodoxă

O căsătorie mixtă între un arab și o evreică devine un blestem pentru copii lor, mai ales atunci când iese la iveală că tatăl, mâna dreaptă a lui Yasser Arafat, a condus o serie de atacuri teroriste împotriva unor ținte evreiești.
Filmul Life Sentences (regia: Nurit Kedar și Yaron Shani) explorează prin ochii lui Nimer, unul dintre copiii controversatei familii, senzația sufocantă de a te simți exclus și închis în tine atunci când ești judecat și tratat în funcție de faptele comise de părinții tăi. Nimer se află la granița a două culturi care se resping cu violență: Israelul atacă Gaza de unde provine tatăl său, Hamas atacă Israelul de unde provine mama sa. Așa că decide să se îndepărteze de mentalitatea familiei sale, dar asta nu-i asigură deloc confort psihic și nici liniște sufletească, ba dimpotrivă, lipsa de apartenență îl împinge către depresie și confuzie. Își părăsește în repetate rânduri soția, pentru o scurtă perioadă de timp își găsește alinarea în droguri, iar conflictele armate locale îl lasă indiferent.
”Încearcă să gândești ceva ce ei nu-ți dau voie, ceva ce este de neacceptat pentru comunitatea în care trăiești. Încearcă doar!”, ne provoacă Nemir.

Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției.
Mai multe informații la tel: 0751.166.516