Logopedie si Hipoterapie


Data și ora:
Gazdă:

Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

   Încercăm să le oferim copiilor din asociație altceva decât recuperarea zilnică obișnuită și anume participarea și la altfel de terapii, menite să le ofere atât zâmbete cât și socializare: călarie, înot, muzică, relaxare prin mișcare, teatru dar și distracție la locurile de joaca sau mini tabere organizate pentru ei și familiile acestora. 
Din asociație fac parte la momentul acesta 30 de copii cu diferite dizabilități: autism, tetrapareză spastică, sindrom Down, paralizie cerebrală, epilepsie, miopie, microcefalie sau alte forme de dizabilitate, care se bucură de fiecare din proiectele noastre și cărora sperăm să putem să le oferim și pe viitor cât mai multe momente de bucurie prin acțiunile noastre.

   Anul acesta, deşi a fost un an destul de greu pentru copiii din asociaţia noastră, ei nemaiputând beneficia de nicio terapie din cauza pandemiei apărute, iată-ne totuşi pe baricade.
   Am reuşit, cu ajutorul Primăriei Sibiu şi Consiliului Local Sibiu, care sprijină și cofinanțează proiectul nostru prin Agenda Comunității, să ne adaptăm noilor reguli impuse şi să le oferim acestor copii, începând cu  23 iunie 2020 cea de-a V-a ediție a proiectului "Alt fel de terapii în DAR pentru copii speciali". Proiectul din acest an se va desfăşura până la sfârşitul lunii iulie şi va cuprinde două programe de terapie îndrăgite şi necesare copiilor din asociaţia noastră: hipoterapia şi logopedia.

  •  Orele de hipoterapie se desfășoară la Centrul de echitație Zorabia, în zilele de marţi, joi şi vineri, între orele 10:00 şi 12:30, copiii fiind împărțiți în trei grupe.
    • Astăzi, 28.07.2020, ne desfășuram activitatea de hipoterapie, în intervalul orar 10:00 - 12:30. 

  • Orele de logopedie se desfăşoară individual cu fiecare copil, ei putând beneficia, fiecare în parte, în această perioadă de 14 ore de logopedie în funcție de disponibilitate.
    • Astăzi, 29.07.2020, copiii din asociatia noastră vor participa la orele de logopedie desfășurate cu cei doi logopezi.
  • D-na Irina Ștef va lucra cu copiii în intervalul orar 16:00 - 19:00.
  • D-na Camelia Pădurean va lucra cu copiii în intervalul 16:00 - 19:00.

Proiect 2019 de asemenea cofinanţat prin Agenda comunităţii: http://www.turnulsfatului.ro/2019/07/12/terapii-dar-pentru-28-de-copii-cu-dizabilitati

Fotografii