London Schools Symphony Orchestra concertează la Sibiu

Muzică clasică

Data și ora:
Gazdă:

Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania
Organizator:

Despre

Ediția 2018 a Festivalului internațional de artă contemporană ICon Arts Transilvania va aduce pe scena Filarmonicii de Stat din Sibiu concertul London Schools Symphony Orchestra, pentru prima dată în România. LSSO va concerta luni, 30 iulie, de la ora 19:00, la Sala Thalia, sub conducerea artistică a dirijorului Peter Ash.

Un eveniment prezentat de Geanina Iacob, îndrăgita realizatoare TV de la Telekom Sport.

Caracterizată de Sir Simon Rattle „un incomparabil ambasador al excelenței și dinamismului tinerei generații de muzicieni britanici”, London Schools Symphony Orchestra este de mai bine de 60 de ani un reper al artei interpretative pe marile scene de concert din Europa.

Orchestra a concertat de-a lungul timpului sub bagheta a reputați dirijori, printre care se numără Sir Colin Davis, Sir Charles Mackerras, Sir Simon Rattle, Sir Richard Armstrong, Tamás Vásáry sau Leif Segerstam.

În fiecare vară, LSSO vizitează o țară nouă, iar, în 2018, au ales România, la invitația UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România. Reputația Festivalului internațional ICon Arts, ajuns anul acesta la ediția cu numărul XVI, precum și spațiul legendar al Transilvaniei au contribuit fundamental la decizia orchestrei care își dorea să viziteze România încă de acum câțiva ani.

LSSO va interpreta, atât pentru publicul român, cât și pentru oaspeții internaționali ai Festivalului, lucrările „Rapsodia Română nr. 1, op. 11” de George Enescu, „Three Dance Episodes from On the Town” de Leonard Bernstein și „Concertul pentru orchestră” de Béla Bartók.

Biletele s-au pus în vânzare în rețelele www.myticket.ro și www.entertix.ro

Prețul unui bilet este în valoare de 20 de lei.

La final de eveniment va avea loc o degustare de vinuri oferită de Villa Vinea, producători locali din Transilvania, un moment special în contextul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană.

Evenimentul face parte din seria Anotimpuri 3, reprezentând cel de-al doilea concert, „Vara”.

Un eveniment organizat de UCIMR și co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local Sibiu.

Parteneri culturali:
Exces Music, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Filarmonica de Stat din Sibiu, Colinele Transilvaniei

Parteneri media:
Enjoytv Romania, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Mesagerul de Sibiu, Zile si Nopti Sibiu, Capital Cultural, SibiuNews, ProfilCultural Sibiu, Sibiu STIRI

Alte sugestii

26 Oct
Muzica din cutie
Muzică clasică
Începe la 07:00  |  Biblioteca Județeană Astra Corp A, Municipiul, 5, Strada George Barițiu, Sibiu 550178, Romania
27 Oct
"Clara Schumann 200 de ani"
Concert  |  Muzică clasică
Începe la 17:00  |  Sala Oglinzilor, Forumul German Sibiu, Strada General Magheru 3, Sibiu 550185, Roumanie
Vezi mai multe evenimente