Luminarium Katena @ FITS 2018


Data și ora:
Bilete:
acces liber
Gazdă:

Bulevardul Corneliu Coposu 2, Sibiu 550245, România

Despre

Compania Architects of Air creează luminarii - sculpturi monumentale al căror scop este să trezească emoțiile oamenilor prin intermediul frumuseții luminii și culorii.

Din Hawaii la Hong Kong, din Lituania în Liban, de la Muzeul Guggenheim din Bilbao la Opera de la Sidney, peste 3 milioane de oameni din lume au fost vrăjiți de luminarele create de Architects or Air din 1992, când a fost înființată compania. Fiind proiectate de Alan Parkinson, fondatorul companiei, luminarele sunt inspirate din forme naturale, din forme geometrice solide și din arhitecturile islamică și gotică. Denumirea „Katena” reflectă inspirația provenită din „curba catenară” - forma elegantă obținută prin agățarea unui lanț în două puncte de susținere - o formă în armonie cu formele pneumatice organice ale luminarului.

La intrarea în luminarul Katena, vizitatorii primesc o hartă, apoi se descalță și intră. Înăuntru, se pot întinde în capsule, bucurându-se de mediul relaxant, sau pot explora spațiul, plimbându-se liber, înfășurați de luminile radiante. Luminarele sunt accesibile tuturor vârstelor și capacităților. Fiecare luminar este un labirint de drumuri șerpuite și de domuri înalte, care conduc vizitatorii departe de lumea cotidiană, un loc unde se pot pierde în ei înșiși. Intrați și lăsați-vă uimiți…

___

Copiii și tinerii sub 16 ani trebuie să fie însoțiți de un adult (1 adult la 4 copii).

Expoziția este accesibilă persoanelor cu handicap locomotor în scaun cu rotile.

Când coada de așteptare va fi foarte lungă, durata vizitării va fi limitată la 20 de minute.

Fotografii