Mama Ilegal


Data și ora:
Bilete:
6 lei
Gazdă:

Piața Albert Huet 12, Sibiu 550182, Romania
Organizator:

Despre

Mama Ilegal

Regia ED Moschitz, Austria, 2011

Cinemateca Astra Film prezintă joi, 20 februarie 2014, de la ora 19, filmul Mama Illegal, în regia austriacului Eduard Moschitz, un documentar care urmăreşte pe o perioadă de 7 ani parcursul a trei familii din Republica Moldova după ce mamele au decis să emigreze ilegal în Austria şi Italia.
Care este preţul pe care îl plătesc cele trei femei pentru îndrăzneala de a visa la o viaţă mai bună pentru copiii lor? Filmul lui Moschitz este construit sub forma unui semnal de alarmă care atrage atenţia asupra unor probleme reale cu care se confruntă mii de familii din Moldova şi nu numai: absenţa unui sau a ambilor părinţi plecaţi în străinătate pentru a asigura un viitor mai bun familiei. Mama Illegal oferă o perspectivă autentică asupra sărăciei, separării şi singurătăţii şi stereotipurile care domină opinia publică şi care inevitabil se răsfrâng dureros asupra „străinilor” aflaţi la mila „stăpânilor”, dar şi asupra celor rămaşi singuri acasă. Privită din orice unghi drama acestor familii este reală şi cineva, de o parte sau alta, suferă, indiferent cine: mama ori copilul.
Proiecţia are loc la Astra Film Cinema, în Piaţa Mică, nr 11. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecţiei. Informaţii la tel: 0751.166.516
Cinemateca Astra Film este organizată de Astra Film, CNM Astra şi Consiliul Judeţean Sibiu.