Mameloschn. Limba maternă - online la Teatrul Naţional Târgu-Mureş

Eveniment online

Data și ora:
Bilete:
https://www.facebook.com/tntgm/
Gazdă:

Romania
Organizator:

Despre

Luni, 25 mai, vă aşteptăm pe canalul de YouTube al Companiei (https://www.youtube.com/channel/UCyxzwhJj5ZiGWMc_--fY20Q) să vizionaţi „Mameloschn. Limba maternă“ de Sasha Marianna Salzmann, în regia Olgăi Macrinici.

Fabulamundi, proiect internațional de texte noi, revine cu un text puternic, al unei autoare europene de limbă germană şi prezintă destinele a trei femei aparţinând unor generaţii diferite şi exprimând ambiții diferite: bunică, mamă și fiică. Cum era viața unei femei evreice acum 50 de ani în RDG și cum este acum, într-o Germanie unită? Unde le este locul acestor femei și care este patria lor? Ce înseamnă libertatea la nivel de comunitate și individ – cum ne afectează ea opțiunile și viața personală? Spectacolul încearcă să răspundă acestor întrebări, în abordarea fină a Olgăi Macrinici, aflată la debut pe scena Teatrului Naţional Târgu-Mureş.

Din distribuție fac parte actriţele Monica Ristea, Roxana Marian şi Carmen Ghiurco.

Regia a fost semnată de Olga Macrinici, scenografia a fost realizată de Cristina Milea, asistentă de scenografie a fost Denisa Berceanu, regiza tehnică a fost asigurată de Stelian Chițacu, responsabil de lumini a fost Kászoni Attila, responsabil de sunet a fost Jancsó Levente, editarea foto a fost realizată de Cătălin Roșață, sufleur a fost Dana Arțuche, producător delegat a fost Nicu Băgăian, iar traducerea în limba română a piesei îi aparţine lui Mircea-Sorin Rusu.

Premiera spectacolului a avut loc în 19 noiembrie 2016.

*Sursa text & foto: https://www.facebook.com/tntgm/