MĂRIE, MĂRIE! (tribut Mariei Tănase)


Data și ora:
Bilete:
10 lei; redus 5 lei
Gazdă:
Strada Emil Cioran 1, Sibiu 557260, Romania

Despre

MĂRIE, MĂRIE! ( tribut Mariei Tănase)
Un spectacol de: Gabriela Neagu

DISTRIBUŢIE / PERSONAJE: Maria : Gabriela Neagu; Angela : Denisa Pintiuță; Reporterul: Radu Nechit; SCENOGRAFIA: Alin Gavrilă; PROIECŢII: Claudiu Mihăilescu; LUMINI : Mihai Părău; SUNET: Cătălin Scheau; CONCEPT VIDEO: Radu Nechit; FILMARE VIDEO: Anton Balint; ARANJAMENT MUZICAL: prof. Gheorghe Stoica; la acordeon: Dumitru Mihăilescu;

Maria Tănase a fost și va rămâne un nume, o personalitate, un fenomen. Poate singura divă româncă veritabilă. Prin demersul meu artistic, pe care i-l aduc ca tribut, mi-am propus să realizez o reinterpretare a pieselor ei, plină de caldură şi sinceritate, să imprim propria mea personalitate artistică peste vibraţia de neegalat a mesajului original, pentru a transmite generaţiilor de azi muzicalitatea pătrunzatoare a creaţiilor ei, încărcată de sensibilitate şi dramatism.

Maria Tănase poate sta oricând pe acelaşi podium artistic alături de cele mai mari cântăreţe ale lumii. Viaţa ei seamănă izbitor cu cea a cântăreţei franceze Edith Piaf, cu care poate păşi pe aceeaşi treaptă a genialitaţii.

Pasiunea cu care se dăruia publicului, trăirile-i sincere, charisma , vocea ei inegalabilă, modul în care s-a folosit de mesajul iubirii şi l-a transformat în artă populară pură, toate acestea m-au cucerit profund şi încerc să transmit mai departe "minunea, tragicul, tristeţea muzicii şi a iubirii" acestei veritabile cântăreţe, intrată de mult in legendă.
Gabriela Neagu

O oră despre viaţa artistei ce a sfidat taloanele de frumuseţe şi a cucerit inimile spectatorilor prin francheţea şi genuitatea interpretărilor sale. Un melaj între strălucirea scenei, sinceritatea interviului şi autenticitatea vieţii casnice a Mariei Tănase, într-un spectacol multimedia, în care interpretatea live se împleteşte cu proiecţiile video.

Spectacol realizat în colaborare cu Departamentul de Artă teatrală al Facultății de Litere și Arte din cadrul Universității Lucian Blaga Sibiu

Fotografii