Mariţa // proiecţii în premieră naţională #Sibiu


Data și ora:
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

MicroFILM și Teatrul GONG prezintă la Sibiu, în premieră națională, lungmetrajul „Marița” în regia lui Cristi Iftime, în fiecare zi de la ora 19:00, în perioada 1-3 decembrie.
**
vineri, 1 decembrie, ora 19:00
sâmbătă, 2 decembrie, ora 19:00
sala Parter, Teatrul GONG
--------------------------------------------
MARIŢA

alături de actorii: Adrian Titieni, Alexandru Potocean, Lucian Iftime, Bogdan Dumitrache, Victor Cociaș, Andrei Huțuleac și Ana Ciontea.

regie: Cristi Iftime; scenariu: Ana Buja și Cristi Iftime; scenografie: Mălina Ionescu; imagine: Luchian Ciobanu; montaj: Dragoș Apetri; designer de costume: Alexandra Alma Ungureanu; machiaj: Maria Andreescu; sunet: Dan – Ștefan Rucăreanu, Alexandru Dumitru și Florin Tăbăcaru. Producător: Ada Solomon și Radu Stancu.

film NErecomandat celor cu vârsta sub 12 ani
durată: 100 min.

**
„Marița” – lung metrajul de debut al regizorului Cristi Iftime a câștigat marele premiu al juriului Fedeora în secțiunea „East of West” a Festivalului de Film de la Karlovy Var. Lungmetrajul a convins criticii europeni prin „simplitatea regiei cestei opere de debut, concentrată pe viața de fiecare zi a unei familii ai cărei membri, deși sunt despărțiți după divorțul părinților, atunci când se întâlnesc, se bucură în mod spontan de energia pozitivă care își face loc în viața lor.”. Lungmetrajul a mai fost premiat, de asemenea, în secțiunea lungmetraj în cadrul ediției din acest an a Festivalului Anonimul. „Marița” este un road-movie emoționant cu un tată și un fiu ale căror povești spumoase surprind tragicomicul existenței. Sătul de propriile probleme de cuplu, lui Costi (Alexandru Potocean) i se face brusc dor de poveștile tatălui său, așa că se hotărăște să treacă pe la el.

**
Preţ bilete: 9 lei (tarif unic)

Accesul publicului la proiecţii se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (miercuri – vineri 11:00 – 18:00, sâmbăta 10:00 – 18:00, duminica 10:00 – 14:00), online (teatrulgong.ro, eventim.ro) sau la Librăriile Humanitas. Prețul unui bilet este de 9 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Proiecția de duminică, 3 decembrie, ora 19:00 va fi urmată de o sesiune de Q&A - întrebări și răspunsuri -, avându-l ca invitat special pe actorul Alexandru Potocean.

Vă aşteptăm cu drag la film!