MICA VRAJITOARE


Data și ora:
Bilete:
6 lei
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

MICA VRAJITOARE
Adaptare scenică de Oana Leahu după OTFRIED PREUSSLER
Regia artistica: Oana Leahu
Scenografia: Gavril Siriteanu
Muzica: Florin Grigoras
Distributia: Jeno Major, Adrian Prohaska, Angela Paskuy, Claudia Sthuler, Gabriela Mitrea, Horatiu Dancu, Daniela Dragomir

Regizor tehnic: Mircea Corcoveanu
Croitorie: Aurelia Ravar
Tamplarie: Gerhard Schuster
Operator lumini: Stelian Ciora
Operator sunet: Dan Caras
Varsta: peste 6 ani

Mica vrăjitoare se află în micuţa sa casă vrăjită, încercând frustrată, să aducă ploaia, însă vraja nu îi reuşeşte, plouând în schimb cu şoareci şi lapte bătut; iar asta numai pentru că este extrem de furioasă, deoarece, deşi a împlinit 127 de ani, este prea tânără ca să danseze în noaptea Valpurgiei împreună cu celelalte vrăjitoare în jurul focului de pe muntele Blocksberg.
Hotărâtă închide cartea de vrăjitorii şi decide, ignorând sfatul corbului său vorbitor Abraxas, să ia în secret parte la dansul vrăjitoarelor.

Poate că totul ar fi mers bine, dacă vrăjitoarea furtunilor, mătuşica Rumpumpel, nu ar fi recunoscut-o şi nu ar fi târât-o în faţa Marii vrăjitoare. Marea vrăjitoare, însă, pare a fi în toane bune, îi arde doar mătura şi îi dă timp un an pentru a deveni o „vrăjitoare bună“.

În următorul an exersează cu sârguinţă vrăjile din cartea sa de vrăjitorii, străduindu-se să facă pe cât posibil vrăji bune, pentru a deveni cu adevărat o “vrăjitoare bună”. Cea mai mare bucurie a ei este să facă vrăji de dragul oamenilor. De aceea ajută un grup de bătrâne împotriva pădurarului hain, ajută o fetiţă mută să îşi vândă florile de hârtie pentru a supravieţui sau dă viaţă omului de zăpadă.
Oare va reuşi Mica vrăjitoare să dovedească la examen că a devenit o vrăjitoare bună? Rămâne de văzut!
Vă dorim vizionare plăcută!