Michal Záhora - Atelier de dans contemporan


Data și ora:
Bilete:
Intrarea libera
Gazdă:
Casa de Cultură a Studenților - Sala albastră, Calea Dumbrăvii 34, Sibiu 550324, Romania

Despre

Michal Záhora - Atelier de dans contemporan

Republica Cehă

„Dansul în general, este cea mai complexă problemă. El include corpul uman, mintea şi spiritul, toate în același timp. A dansa este a atinge viața însăși.”

Natura este în echilibrul ei dinamică și nu statică. Corpul uman este afectat de gravitaţie și, prin urmare, mișcarea corpului uman se organizează în conformitate cu centrele sale de greutate. Redescoperirea și punerea în aplicare a acestei legi ale naturii în interiorul corpului armonizează în primul rând mișcarea, permite utilizarea întregului potențial și regândeşte utilizarea energiei (spre eficiență).
Michal a absolvit Conservatorul Duncan Centre în 2003. Apoi s-a alăturat companiei naționale norvegiene Carte Blanche (2003), companiei lui Roberto Zappala din Italia (2004) și companiei britanice Scottish National Dance Theatre (2006-08), unde s-a concentrat sistematic asupra predării și a condus seminarii la diferite școli (London Contemporary Dance School - The Place, Școala Rambert de Balet și Dans Contemporan, The Scottish School of Contemporary Dance). A lucrat ca director al Conservatorului Duncan Centre din 2009 până în 2013. Michal este implicat în mod continuu în activitatea coregrafică, pe care o prezintă cu regularitate la nivel mondial, activitate recunoscută cu numeroase premii. A creat în unsprezece ani șapte opere originale. Din 2008 conduce seminarii educaționale şi ateliere pentru dansatori profesioniști, coregrafi și profesori dar şi pentru participanți cehi la evenimente de nivel național şi evenimente ale amatorilor de dans şi elevi.

Fotografii