Mineralia


Data și ora:
Bilete:
2 lei
Gazdă:
Palatul Brukenthal, Sălile de Expoziții Temporare

Despre

Expoziţia: Mineralia Sibiu
Locul de desfăşurare: Palatul Brukenthal, Sălile de Expoziţii Temporare
Durata: 12.12.2013 – 15.12.2013
Organizator: Andrei Gorduza

Text oferit de organizatorul expoziţiei:

Timp de 4 zile, expoziţia dedicată “imperiului mineralelor şi castei pietrelor preţioase” propune publicului o incursiune în lumea strălucitoare a pietrelor: de la cristale şi eşantioane de colecţie în stare naturală la pietre de podoabă şlefuite şi montate în bijuterii.
Cristalele de cuarţ transparent, cristale de ametist mov sau citrin galben, bucăţi de jasp, rodocrozit sau calcedonie, agate de dimensiuni impresionante, geode, tăvi din malachit verde sau din calcar, sculpturi de aragonit, sunt cîteva dintre “obiectele de interior”.
Bijuteriile – de la simple inele, cercei sau brăţări pînă la coliere elaborate înglobând multă fantezie – sunt confectionate numai din pietre semipreţioase: acvamarin, agat, lapis lazuli, granat, jasp african, turcoaz, turmalină, topaz sau din chihlimbar, coral si perle.
Bijuterii de exceptie din stiktit, opal, obsidian verde, smarald, diamante brute.
Vedetele ediţiei: obsidianul verde din Indonezia, jadul imperial = varietatea cea mai valoroasă de jadeit verde închis, serafinitul = mineralul din Rusia a cărui denumire provine de la structura ce seamănă cu aripile de înger, azuritul natural din Maroc, malachitul “catifea”.
Cartea “Gemologie practică – identificarea pietrelor preţioase”, singurul ghid al pietrelor utilizate în bijuterii scrisă de un autor român, editată la începutul acestui an, va fi prezentată în cadrul expoziţiei. Va fi însoţită de un set de cărţi poştale cu minerale de colecţie din România.

Fotografii