Muzica in Bisericile Fortificate


Data și ora:
Gazdă:

Piaţa Huet, Nr. 1, Sibiu, România

Despre

La fel ca şi în anii trecuţi, Parohia Evanghelică C.A. din Sibiu va organiza concerte de muzică veche de cameră în Biserici Evanghelice din județul Sibiu, sub denumirea „Muzica in Bisericile Fortificate”.
Initial ne-am propus sa sustinem concertul in Slimnic, in data de 10 august 2019, in Biserica Fortificata, dar datorita faptului ca a avut loc un furt in care a fost grav deteriorata orga, concertul nu s-au mai putut organiza in aceasta locatie.
Dorind sa respectam programul muzical propus, am hotarat ca acest concert sa fie mutat din Slimnic, in Biserica Fortificata din Gusterita, in data de 10 august 2019, la ora 18:00
Concertul va fi sustinut de doua organiste: Delia Toma si Ainhao Barredo. Delia Toma, a emigrat in Spania pentru a-si continua studiile, unde si-a intalnit tovarasa profesionala, pe Ainhao Barredo, aceasta din urma fiind fascinata de orgile transilvanene.
Prin urmare, nimic nu este mai util decat un concert comun, in care ascultatorii vor avea ocazia sa cunoasca repertoriul de instrumente spaniole in acompaniamentul orgii din Biserica Fortificata din Gusterita.

Intrarea este liberă, ne-ar bucura o donație benevolă pentru restaurarea orgilor.

Evenimentul se înscrie în cadrul proiectului “Muzica in Bisericile Fortificate” şi este cofinantat de Consiliul Judeţean Sibiu prin Filarmonica de Stat Sibiu.