Născut în '90 în Grădina BIS


Data și ora:
Gazdă:

Strada Ștefan cel Mare 56, Sibiu 557260, Romania
Organizator:

Despre

Cu bucurie anunțăm reprezentația din Cartierul TREI STEJARI cu spectacolul NĂSCUT ÎN '90.
Spectacolul care a dat identitate și sens companiei noastre independente (BIS Teatru) - "NĂSCUT ÎN 90".
Un spectacol care s-a născut în toiul frământărilor prin care țara noastră trecea în toamna lui 2014. Un spectacol pe care l-am jucat cu sufletele sfâșiate în cadrul Festivalului Național de Teatru Independent din București în 2 noiembrie 2015, la câteva zile după tragedia din Clubul Colectiv. Iar în 3 noiembrie, cu o zi mai târziu, generația '90 avea să iasă din nou în stradă.
Un spectacol cu și despre oameni tineri, și despre sensul unor sacrificii.
Un spectacol la care râdem mult, ÎMPREUNĂ.
Un spectacol care rămâne, iată, la fel de actual.

Un scenariu original, inspirat din gânduri, reflecţii, poveşti de viaţă.
Eroii noştri traversează anii ‘90, cel mai tulbure şi gri deceniu din istoria modernă a României. Ei ne oferă felii de viaţă presărate cu nostalgie, cu hazoase şi amare aduceri aminte.
Anii ’90 au însemnat: haos, violenţă, instabilitate, venirea minerilor, sărăcie, mimarea unui început de democraţie, primele alegeri aşa-zis libere. Dar în acelaşi timp pentru eroii spectacolului, anii ’90 au însemnat prima zi de şcoală, tanti educatoare de la grădiniţă, primul sărut. Pentru ei Bombonel era un personaj de desene-animate care apărea prea des la televizor, iar politica o nebunie de neînţeles a nătărăilor de oameni mari care au cam uitat să îşi trăiască viaţa.
Cu toţii ne vom regăsi în poveştile spectacolului „NĂSCUT ÎN ‘90”. Vom râde, vom tresări, îi vom insoţi pe actori în acest puzzle al omului tânăr contemporan.
Din spectacol nu lipsesc referirile directe la realităţile socio-politice ale ţării noastre. Uneori hazoase, alteori acide. Nu lipseşte muzica live, nici scurtele proiecţii video cu momente cheie ale anilor 90.
Spectacolul „NĂSCUT IN ’90” funcţionează ca un spaţiu al amintirilor comune, al bucuriei amare de a fi împărtăşit, cu toţii, împreună, 25 de ani de istorie recentă, zbuciumată.

Teatru. Emoţie. Social. Uman. Haz. De necaz. Bună. Dispoziţie.
În distribuţie trei actori tineri, născuţi în anul 1990:
Andrada Grosu, Aneea Opriş şi Claudiu Fălămaş.
Un scenariu de: Flaviu Suhastru
Regia: Bogdan Sărătean
“NĂSCUT ÎN ’90” – un spectacol marca BIS Teatru, premiat la FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU INDEPENDENT DIN BUCUREȘTI, în noiembrie 2015.