Născut în ’90


Data și ora:
Bilete:
intrare liberă
Gazdă:
Piața Mică 4, Sibiu 550182, Romania

Despre

În perioada 25 august - 15 noiembrie 2016 s-a desfășurat la Sibiu a doua ediție a proiectului TEATRUL DIN CARTIER (BIS Educațional), eveniment organizat de Asociația Culturală BIS. Tinerii actori BIS Teatru au susținut 15 reprezentații teatrale pe perioada desfășurării proiectului, în patru cartiere din Sibiu: Trei Stejari, Hipodrom, Ștrand, Vasile Aaron.

Marți, 15 noiembrie, la ora 19:00, la Librăria Habitus va avea loc închiderea oficială a proiectului. Pe lângă diseminarea proiectului (discuții cu actorii, vizionări de fotografii), se va juca spectacolul „Născut în ’90”, o producție BIS Teatru.

“NĂSCUT ÎN ’90” - Un scenariu original, inspirat din gânduri, reflecţii, poveşti de viaţă.
Eroii noştri traversează anii ‘90, cel mai tulbure şi gri deceniu din istoria modernă a României. Ei ne oferă felii de viaţă presărate cu nostalgie, cu hazoase şi amare aduceri aminte.
Anii ’90 au însemnat: haos, violenţă, instabilitate, venirea minerilor, sărăcie, mimarea unui început de democraţie, primele alegeri aşa-zis libere. Dar în acelaşi timp pentru eroii spectacolului, anii ’90 au însemnat prima zi de şcoală, tanti educatoare de la grădiniţă, primul sărut. Pentru ei Bombonel era un personaj de desene-animate care apărea prea des la televizor, iar politica o nebunie de neînţeles a nătărăilor de oameni mari care au cam uitat să îşi trăiască viaţa.
Cu toţii ne vom regăsi în poveştile spectacolului „NĂSCUT ÎN ‘90”. Vom râde, vom tresări, îi vom insoţi pe actori în acest puzzle al omului tânăr contemporan.
Din spectacol nu lipsesc referirile directe la realităţile socio-politice ale ţării noastre. Uneori hazoase, alteori acide. Nu lipseşte muzica live, nici scurtele proiecţii video cu momente cheie ale anilor 90.
Spectacolul „NĂSCUT IN ’90” funcţionează ca un spaţiu al amintirilor comune, al bucuriei amare de a fi împărtăşit, cu toţii, împreună, 25 de ani de istorie recentă, zbuciumată.

Teatru. Emoţie. Social. Uman. Haz. De necaz. Bună. Dispoziţie.
În distribuţie trei actori tineri, născuţi în anul 1990:
Andrada Grosu, Aneea Opriş şi Claudiu Fălămaş.
Un scenariu de: Flaviu Suhastru
Regia: Bogdan Sărătean

Intrarea este liberă ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE. Puteți face rezervări la numărul de telefon 0756094774 sau pe mail la adresa bisteatru@gmail.com.