Născut în '90 - Sinagoga din Mediaș -


Data și ora:
Gazdă:

Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

"Născut în '90" face acum un popas și la Mediaș. Spectacolul care a adus atâtea zâmbete pe chipurile sibienilor își încheie anul acesta parcursul prin povestea Teatrul din cartier, într-un spațiu inedit atât pentru actori cât și pentru spectator și anume la Sinagoga din Mediaș.

În distribuţie trei actori tineri, născuţi în anul 1990:
Andrada Grosu, Aneea Opriş şi Claudiu Fălămaş.
Un scenariu de: Flaviu Suhastru.
Regia: Bogdan Sărătean.

Un scenariu original, inspirat din gânduri, reflecţii, poveşti de viaţă.
Eroii noştri traversează anii ‘90, cel mai tulbure şi gri deceniu din istoria modernă a României. Ei ne oferă felii de viaţă presărate cu nostalgie, cu hazoase şi amare aduceri aminte.
Anii ’90 au însemnat: haos, violenţă, instabilitate, venirea minerilor, sărăcie, mimarea unui început de democraţie, primele alegeri aşa-zis libere. Dar în acelaşi timp pentru eroii spectacolului, anii ’90 au însemnat prima zi de şcoală, tanti educatoare de la grădiniţă, primul sărut. Pentru ei Bombonel era un personaj de desene-animate care apărea prea des la televizor, iar politica o nebunie de neînţeles a nătărăilor de oameni mari care au cam uitat să îşi trăiască viaţa.
Cu toţii ne vom regăsi în poveştile spectacolului „NĂSCUT ÎN ‘90”. Vom râde, vom tresări, îi vom insoţi pe actori în acest puzzle al omului tânăr contemporan.
Din spectacol nu lipsesc referirile directe la realităţile socio-politice ale ţării noastre. Uneori hazoase, alteori acide. Nu lipseşte muzica live, nici scurtele proiecţii video cu momente cheie ale anilor 90.
Spectacolul „NĂSCUT IN ’90” funcţionează ca un spaţiu al amintirilor comune, al bucuriei amare de a fi împărtăşit, cu toţii, împreună, 27 de ani de istorie recentă, zbuciumată.

INTRAREA ESTE LIBERĂ! Donațiile sunt încurajate.

“NĂSCUT ÎN ’90” – un spectacol marca BIS Teatru, premiat la FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU INDEPENDENT DIN BUCUREȘTI, în noiembrie 2015.

Reprezentație în cadrul proiectului TEATRUL DIN CARTIER.
Teatrul din Cartier este o acțiune organizată de BIS TeatruUn spectacol cu și despre oameni tineri, și despre sensul unor sacrificii.
Un spectacol la care râdem mult, ÎMPREUNĂ.
Un spectacol care rămâne, iată, la fel de actual., cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, precum și de Consiliul Județean Sibiu.
Partener: UNIMAT.