Nea Vasile & Taraful De La Mârșa


Data și ora:
Gazdă:

Piața Mică Nr. 16, Sibiu
Organizator:

Despre

Nea Vasile Dinu din comuna Mârșa, județul Giurgiu, este unul din cei mai vestiți cântăreți din gură ai zonei, dar și un foarte bun țambalagiu. Cunoscut în toată țara cît și în Europa, a ajuns iată la aproape 83 de ani, dar se prezintă într-o formă deosebită și abia așteaptă să vină să vă cînte piese vechi tradiționale de pe Vlașca, dar și cîteva hore și sîrbe, pentru cand se incinge treaba....
De-a lungul carierei a cîntat în nenumărate țări, din Rusia pană în Franța, din Grecia pîna în Germania. Pe langă concertele cu taraful propriu a colaborat printre alții cu Taraf de Haidouks, Zdob și Zdub - cu care a lansat celebrul hit ''Dimineața pe răcoare'', pe care o să-l auziți și în concert - și Nightlosers, dar cea mai dragă amintire îi este cand i-a cantat Regelui Mihai în persoană la o întalnire în Franța în 1993.

''Băieții lui'', despre care spune că sunt „extraordinar de bunicei” sunt:
Nea Marin zis Bizon – acordeon și voce
Costică Dinu - țambal mare și mic
Tiu Zaharia – contrabas
Lilian Grigore – acordeon
Relu Ștefan – vioară

În noiembrie 2018 Nea Vasile și băieții lui au intrat în studio și au înregistrat un CD pe care l-au lansat tocmai pe 1 decembrie la Clubul Țăranului Român, din incinta muzeului cu același nume.

Iată că pe 12 iunie îl vor lansa și la Sibiu, pe terasa de
la Atrium Cafe Bisto & Art.

Vă așteptăm!