NEÎNȚELEGEREA


Data și ora:
Bilete:
15 leiö redus 10 lei
Gazdă:

Bulevardul Corneliu Coposu 2, Sibiu 550245, Romania

Despre

NEÎNȚELEGEREA
de Albert Camus

REGIE: Bocsárdi László; ASISTENȚĂ DE REGIE: Daniela Török; DECOR: Bartha József; ASISTENT DECOR: Zsolt Fehérvári; COSTUME: Dobre-Kóthay Judit; DRAMATURGIA: Valerie Seufert; MUZICA: Könczei Árpád; SOUND DESIGN: Dan Simion; ÎN DISTRIBUȚIE: Enikő Blénessy, Ioana Iacob, Ida Jarcsek-Gaza, Georg Peetz, Sorin Leoveanu.

Spectacol invitat, de la Teatrul German de Stat Timișoara.
SPECTACOL CU SUPRATITRARE ÎN LIMBA ROMÂNĂ.
Martha și mama ei conduc un han într-o modestă localitate din Boemia. Martha îşi doreşte să renunţe la tot şi visează la o viaţă mai bună pe malul mării. Pentru a-şi îndeplini această dorinţă, cele două femei jefuiesc clienţii bogaţi, iar apoi îi îneacă. Când apare un nou client, cele două femei nici măcar nu bănuiesc că acesta este chiar fiul, respectiv fratele pierdut, plecat de acasă în urmă cu douăzeci de ani, despre care nu mai ştiu nimic. Se ajunge la o neînţelegere fatală. Şi această piesă a lui Camus – scrisă în 1943 – preia întrebările prezente în întreaga sa operă despre sensul vieţii şi despre (im)posibilitatea aflării fericirii într-o lume părăsită de Dumnezeu.

„Cred că, montând Neînţelegerea la Teatrul German de Stat Timişoara, regizorul Bocsárdi László procedează la una dintre cele mai dure, mai neiertătoare, mai categorice lecturi ale celebrului text camusian. [...] Se văd pe scenă cinci foarte buni actori, care evoluează aproape impecabil într-un spectacol ce înseamnă o nouă reuşită într-o stagiune de excepţie, o stagiune care face din Teatrul German de Stat din Timişoara unul dintre liderii vieţii teatrale româneşti a momentului.“

Fotografii